Başkan Cenkcimenoğlu'ndan Esnafa ve Vatandaşa Destek Çağrısı

"Zamlar Üreticiyi de, Tuketiciyi'de Vurdu"

Başkan Cenkcimenoğlu'ndan Esnafa ve Vatandaşa Destek Çağrısı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, akaryakıt fiyatlarına yapılan peş peşe zamlara tepki gösterdi. 
Artan dolar kuru karşısında hareketlilik gösteren akaryakıt fiyatlarındaki artışın durdurulamadığının altını çizen Başkan Cenkcimenoğlu Sivil Toplum Kuruluşları ve oda başkanlarını zamlara karşı ortak tavır almaya davet etti. 
Üst üste gelen zamların hem üretimde hem de vatandaşların yaşamında büyük sıkıntı yarattığına vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu, “Geçen sene Haziran ayında 7 tl olan mazot bugün 28tl. Matematiksel artış % 400. Gün içinde açıklanan motorin zammına, zam gelmeden güncellenme geldi.  İlk defa bu ülkede zama zam geldi.

AKP'nin ekonomi politikası, alt ve orta sınıfı aşağı çekerken üst gelir grubunu daha da zengin etti. Akaryakıta gelen her zamdan sonra benzin istasyonlarına koşmak yerine birlikte hareket edip kontak kapatırsak belki bir şeyler değişir.  Bu ülke bunların hiçbirini hak etmiyor. Biz, kontrolden çıkan bu enflasyonu yeniden tek haneye düşüreceğiz” diye konuştu
 

Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER