Mutfağımızdan En Güzel 7 Tatlı

Başköşe Baklavanın

Mutfağımızdan En Güzel 7 Tatlı

Mutfağımızdan En Güzel 7 Tatlı

1- Baklava

2- Künefe

3- Kazandibi

4- Muhallebi

5- Sütlaç

6- Trileçe

7- Ayva Tatlısı

Türk mutfağı tatlıların başında "Baklava" gelir. Baklavaya tatlı demek ayıp karşılanır, adı vardır. Emek, ustalık ve maharet ister. Bu ünvanı boşa almamıştır.


 

En Sevilen Türk Mutfağı Tatlıları Listesi

Yemekleri kadar tatlılarıyla da ön planda olan Türk mutfağı, birbirinden nefis lezzetleri bir arada sunuyor. İçerisinde sütlüsünden şerbetlisine, meyvelisinden kadayıflısına, kaymaklısından kaymaksızına kadar birçok çeşidi barındıran Türk mutfağı tatlıları, özellikle tatlı krizine girilen anlarda imdada yetişiyor.

Günün her saatinde tüketilebilir olsa da özellikle beş çayının, bayramların ve misafir ikramlarının vazgeçilmezi olarak ön plana çıkan bu eşsiz lezzetler arasında mutlaka herkesin hayranlık duyduğu çeşit vardır. Peki sofraların olmazsa olmazı Türk mutfağı tatlıları listesinde hangi lezzetlerin yer aldığını biliyor musunuz?

İşte denedikçe bağımlısı olacağınız en sevilen Türk mutfağı tatlıları!


 

Türk Mutfağı Tatlılarının Baş Tacı: Fıstıklı Baklava,

Fıstıklı baklava listemizin ilk sırasında damak çatlatan bir lezzet var; fıstıklı baklava! Türk sofraları baklavasız baklava da fıstıksız olmaz. Türk mutfağı tatlılarının en gözde lezzetlerinden biri olan fıstıklı baklavanın Gaziantep yöresine ait olduğunu sanıyoruz ki bilmeyen yoktur.

İçerisinde bol bol Antep fıstığı yer alan incecik açılmış çıtır hamura sahip fıstıklı baklava, üzerine dökülen tam kıvamında şerbeti ile mükemmelliğe ulaşır.

Kendine Hayran Bırakan Lezzet: Sütlü Nuriye

İncecik yufka hamurunun sütün en yumuşak haliyle buluşmasından doğan bir çeşit, sütlü nuriye! En beğenilen türk mutfağı tatlıları arasına adını altın harflerle yazdıran sütlü nuriye, hem bu denli hafif hem de olmasıyla ön plana çıkıyor.

Hazırlandıktan sonra üzerinde gezdirilen sıcacık sütlü şerbet ise sütlü nuriyeye ayrı bir tat katıyor. İncecik açılmış baklava yufkasını süt ile bir araya getiren, geleneksel baklavanın en hafif ve çıtır hali sütlü nuriye tatlısı ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz!

Türk Mutfağının Vazgeçilmez Tadı: Soğuk Baklava

En çok tercih edilen Türk mutfağı tatlıları arasında nam salmış bir başka lezzet de soğuk baklava. Özellikle yaz aylarında ve bayramlarda çok sık tercih edilen soğuk baklava, geleneksel baklavaya göre hafif olmasının yanı sıra sevenlerine sağladığı ferahlık ile de ön plana çıkıyor.

İncecik çıtır hamurunun her bir katı arasında yer alan ceviz ve fıstıklar ile midenizi bayram ettirecek soğuk baklavayı henüz denemediyseniz Liva Pastacılık’tan hızlıca sipariş verebilirsiniz.

Kaymak ve Fıstığın Eşsiz Birlikteliği: Fıstıklı Kaymaklı Şöbiyet

Osmanlı saraylarından günümüze ulaşan fıstıklı kaymaklı şöbiyet, kaymak ve fıstığın buluşmasıyla eşsiz bir uyum oluşturuyor. Geleneksel türk mutfağı tatlılarının en sevilen çeşidi olan fıstıklı kaymaklı şöbiyet, lezzetiyle sizlerden tam puan alacak.

Üzeri Nar Gibi Kızarmış Nadide Lezzet: Fırın Sütlaç

Saray mutfağından günümüzün sofralarına ulaşan, Türk mutfağı tatlarının vazgeçilmezi olarak anılan bir başka lezzet ise fırın sütlaç. Fırında üzeri kızarana dek pişirilen fırın sütlaç lezzeti, tadıyla kendini size hayran bırakırken görüntüsüyle de gözlerinizi kamaştıracak. Yılların tecrübesine sahip Liva ustaları tarafından Liva kalitesi korunarak yapılan fırın sütlaç lezzetine buradan ulaşabilirsiniz.

Fıstık Severlere Özel: Fıstık Sarma

fıstık sarma

Fıstıklı sarma da en sevilen Türk mutfağı tatlıları arasında yer alıyor. Eğer baklavada Antep fıstığı olmazsa olmaz diyenlerdenseniz fıstık sarma sizi de kendine hayran bırakacak. Yapımında bolca Antep fıstığı kullanılan bu baklava çeşidi ile yoğun fıstık aromasının tadına doyacaksınız.

Hem Göze Hem Damağa Hitap Eden Tatlı: Bülbül Yuvası

Klasik şerbet lezzetinden vazgeçemeyenlerin için çok sevdiği bir başka tatlı ise bülbül yuvası. Harika şerbetli tadıyla bülbül yuvası, kuş yuvasını andıran formu nedeniyle bu ismi almış. Pişirildikten sonra ortasına dökülen fıstık tozu ile eşsiz bir tada ulaşan bülbül yuvası tatlısı son olarak üzerine ilave edilen enfes tereyağı ile tarif edilemez bir lezzete kavuşuyor.

Sofralarınızı Tatlandıracak Lezzet: Keşkül

Keşkül, en sevilen sütlü mutfak tatlıları arasında yer alıyor. Türk mutfağı tatlıları arasında ayrı bir yere sahip olan keşkül, sade ya da üzerine çiğ badem serpiştirilerek süslenmiş seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Herkes tarafından sevilen bu sütlü tatlı, Liva kalitesiyle hoş sohbetlerinize eşlik etmeye hazır.

Fıstığın En Lezzetli Hali: Fıstıklı Gurme

Bol fıstıklı ve ağızda dağılan bir lezzet mi arıyorsunuz? O zaman Liva’nın en çok tercih edilen şerbetli tatlıları arasında yer alan fıstıklı gurmeyi mutlaka denemelisiniz. Fıstıklı baklava severlerin favori lezzeti fıstıklı gurme, bol Antep fıstıklı yapısıyla beğeni topluyor.

Ceviz severlere Özel Tat: Cevizli Gurme

Ceviz severlere bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayan, baklavanın en lezzetli çeşitlerinden biri de cevizli gurme. Bülbül yuvası gibi ismini şeklinden alan cevizli gurme tatlısı, klasik baklava hamurunun özel bir şiş yardımıyla büzülmesi esasına dayanarak hazırlanıyor. Son olarak üzerine dökülen şerbet ile eşsiz bir lezzete ulaşan cevizli gurme tatlısı, en sevilen Türk mutfağı tatlıları arasındaki yerini her daim koruyor.

Baklavadan Vazgeçemeyenler için: Kuru Baklava


 

Baklava lezzetinden vazgeçemeyenler için, geleneksel baklavadan daha az şerbetli oluşuyla ayrılan kuru baklava, özellikle kış aylarında tercih edilen bir tatlı çeşidi. Türk mutfağı tatlılarının en lezzetlilerinden biri olan kuru baklava, çıtırlığıyla baklava gurmelerini kendine hayran bırakıyor.

Türk mutfağındaki tatlılar" kategorisi

Bu kategoride toplam 25 sayfa bulunmaktadır ve şu anda bunların 25 tanesi görülmektedir.

B

Bastık

Bici bici

Ç

Çilli çorba

D

Dilme

G

Gerdan tatlısı

Güllaç

H

Helatiye

Horoz şekeri

Hoşaf

K

Kabak sütlüsü

Kabak tatlısı

Karsambaç

Komposto

Krep

L

Laz böreği

M

Maraş dövme dondurması

Mesir macunu

Murabba (tatlı)

P

Paluze

Pestil

S

Samatsa

T

Termoni

Torpil (tatlı)

Türk tatlıları listesi

Z

Zerde

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2021, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER