Kısıtlamalar Ne Zaman Bitecek?

Yeni Beklentimiz

Kısıtlamalar Ne Zaman Bitecek?

Salgınla mücadelede başından beri azimle çalışan Sağlık Bakanlığı, yaptığı son dakika açıklamasıyla 35 milyon doz aşıya ulaşıldığını belitti. Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu Kovid-19 aşı durumuyla ilgili paylaşımı üzerine değerlendirmelerde bulunan Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, herkesin aklında olan ‘kısıtlamalar ne zaman bitecek?’ sorusuna dair açıklamalarda bulundu.

Dün akşam yayınlanan haberle beraber SGK’ya kayıtlı çalışanlar ve 40 yaş üzeri vatandaşların kovid-19 aşı randevusu alabileceği belirtilmişti. Yapılan açıklama sonrası aşı olmak için sabırsızlanan vatandaşlar randevularını alıp, en yakın hastanelerin yolunu tuttu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SGK kayıtlı tüm çalışanlar ile 40 yaş ve üzeri olanların koronavirüs aşısı sıralarının geldiğini açıkladı. Açıklamanın ardından aşı randevusu alanlar İstanbul'da hastanelere gitmeye başladı. Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne gelenler, bahçede uzun kuyruklar oluşturdu. Sırası gelenler içeriye alınarak, aşıları yapıldı.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kovid-19 aşısına olan talebin ardından, '13 milyonun üzerinde vatandaşımız 2 doz aşısını oldu, toplumsal bağışıklığının sağlanması için toplumun yüzde 60’ı aşılanmalı. Toplumun yüzde 70’inin aşı olduğu takdirde iyi bir noktaya geleceğiz gibi görünüyor. 55 milyon gibi bir rakam. 14 milyon gibi vatandaşımızın aşı olduğunu düşünürsek iyi noktadayız diyebiliriz. Tüm çalışanlara aşının açılması çok önemli bir gelişme.' Şeklinde konuştu.

KISITLAMALAR NE ZAMAN KALKACAK?

Geçtiğimiz haftalarda toplanan kabine sonrası yapılan açıklamada, yasakların değerlendirilmesi için temmuz ayının beklenilmesi belirtilmişti. Ancak Kovid-19 aşısında yaşanan son gelişmeler ve Fahrettin Koca’nın bugün açıkladı 35 milyon dozu aştık bilgisine değinen Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ‘Temmuz’u bekleyin diye karar çıkmıştı kabineden. Biraz daha bekleyelim. Geçen seneki gibi artışın tersine düşüş yaşıyoruz. Geçen yıl da böyle olmuştu ama bu yıl deneyimliyiz ve aşı gibi bir güç var elimizde. Rakamlar böyle giderse elbette kısıtlamalar kalkabilir, daha ileri saatlere gidebilir. 10’da değil de 11-12 olabilir’ dedi.

kısıtlama ne zaman bitecek?

MASKESİZ DÖNEME GEÇİŞE HAZIR MIYIZ?

Aşı olduk diye hemen tedbirleri elden bırakmamak gerektiğini, maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmenin hala büyük önem taşıdığının altını çizen İlhan, ‘Aşı olduk biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Biraz daha gayret. Maskeleri de artık daha rahat güz döneminde çıkarabiliriz diye düşünüyorum. Çok kalabalık minibüse bindik ya da konsere gittik… Buralarda maske takabilir ama sokakta maskesiz günlerin çok uzak olmadığını düşünüyorum. Kapalı alanlarda bir süre daha maske takmalıyız. İki doz aşı olanlar vardır.

Daha sağlıklı ve güvenli iş yerleri olabilmesi için hızlıca ilerleyebiliriz Ay sonunda inşallah rakamların ilerlemesiyle 20 yaş üstü vatandaşların aşılanması ve ikinci doz aşının yapılmasıyla birlikte güz döneminde iyi günler göreceğimize inanıyorum. Kurallara vatandaşlarımız görece daha da uyuyorlar. 5000’li rakamlar da bunun göstergesi diyebiliriz. 5000 altına da belki yarın düşeceğimize inanıyorum’ açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER