Kilo Verme Durunca Ne Yapılmalıdır?

Detoks ve Yaşam Danışmanı Meltem Şarkışlalı konu hakkında bilgiler verdi.

Kilo Verme Durunca Ne Yapılmalıdır?

Kilo vermenin durması özellikle diyet yapan bireylerde sıkça karşılaşılan bir durumdur. Buna tıpta Plato etkisi denir. Kişiler diyette ilk günlerde hızla kilo verirken, ardından kilo vermesi durabilir. Bu durum aslın nedenini öğrenince çok şaşıracaksınız. 

Beden Kendini Korumaya Alıyor ve Siz Kilo Veremiyorsunuz! 

Kişiler bir anda kilo vermeye başladığında beden ilk etapta hızla kg kaybı gösterir, özellikle yüksek kilolarda olan bireyler kısa sürede çok fazla kilo verir. Ardından beden yaşamakta olduğu açlık durumundan dolayı kendini korumaya alır ve bu döneme uyum sağlamaya çalışırken depolanmış yağlarınızı korur. Aç kalarak zayıflama hikayesi ise beden bunu fark edip kendini durdurduğu an son bulur. Yemek yemesem de kilo veremiyorum hikayesi bu şekilde başlar. 

Kilo Vermenin Durmasının Sebebi Nedir? 

Diyette hedeflediğiniz kiloya yaklaştıkça, yani kilo verdikçe kilo verme hızı yavaşlayacaktır. Çünkü vücut ideal yağ oranı skalasının içine girdikçe düşmesini zorlaştırır bu durumda bazı değişiklikler ile vücudu şaşırtacak bu süreci iyileştirebilirsiniz. 

Çok uzun süre aynı diyeti uygulamak, metabolizmanın verdiği yanıtı keser. Bu durumda vücut hep aynı diyet ile karşılaştığı için kendini durdurur. Bu noktada beslenme düzenini değiştirmek majör etki sağlar. 

Kilo Vermeniz Durduğunda Bunları Yapın! 

*Hali hazırla uygulamış olduğunuz diyeti değiştirin! Karbonhidrat alımı kısık olan Ketojenik Diyeti 1 -2 hafta kadar uygulayın. Anında kilo vermeniz devam edecektir. 

*Egzersiz yapmıyorsanız, rutininize spor ekleyin; normalde spor yapıyorsanız yoğunluğunu veya süresini biraz daha arttırın. HİT Kardiyo egzersizlerini 4 gün uygulamak metabolizmanızın yavaşlamasını engelleyecektir. 

*Uyku bozukluğu veya uykusuzluk kilo vermenizi zorlaştırır. Uyku düzeninizi ayarlayın kilo vermeniz için uyku çok önemlidir. 

*Aralıklı oruç diyeti, plato evresinden çıkmak için faydalı olabilir. 2 hafta kadar uygulamanız kilo verme sürecinizi hızlandıracaktır. 

Beslenmenize Ne Ekleyelim? 

*Su ve yeşil çay tüketiminizi arttırın. Su tüketimi günde 3 litre, yeşil çay ise 3 fincanı bulmalıdır. 

*2-3 Günlük çok düşük kalorili beslenme listelerini uygulayabilirsiniz. Özellikle 2 günlük sıvı beslenmek hem kısa süreli hem de hızlı sonuç verecek ve sizleri tıkanmış kilonuzdan kurtaracaktır. 

*Baharatları arttırın! Acı biberin yağ yakma etkisinden biraz daha faydalanmak için, özellikle çorbalarınıza acı biber ekleyin. 

Muhabir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER