İyi ki Doğdun Botoks!, Botoks 20 yaşında

Dermatolog Dr. Ersin Aydın, botoks uygulamasının 20 yıldır hayatımızda olduğunu ve güzelleştirmeye devam ettiğini söyledi.

İyi ki Doğdun Botoks!, Botoks 20 yaşında

İyi ki Doğdun Botoks!, Botoks 20 yaşında

Dermatolog Dr. Ersin Aydın, botoks uygulamasının 20 yıldır hayatımızda olduğunu ve güzelleştirmeye devam ettiğini söyledi.

İnsan hayatında bilimsel araştırmaların yanında tesadüfi keşiflerin de yeri büyük. İşte botoks da bilimsel bir çalışmada tesadüfen, göz kasları üzerine yapılan bir tedavide keşfedildi. Dermatolog Dr. Ersin Aydın, “Botoks, Amerika’da istemsiz göz spazmı olan hastaya uygulanan maddenin alın çizgilerini hafiflettiği görülmesi sonucunda keşfedildi. Ve o günden sonra estetik dünyasının gündemine oturdu. Tam 20 yıl önce bu keşifle botoks hayatımıza girdi”

Yüzdeki kırışıkları gideren botoks tedavisi tüm dünyada giderek artan oranlarda tercih ediliyor. Dermatolog Dr. Ersin Aydın, “Botoks tedavisi ile zamanın yüzümüzdeki etkilerini yavaşlatmaya başladık. 20 yıldır artan oranlarda tercih edilen botoks uygulamasının bu kadar çok tercih edilmesi insanların botoks ile kendilerini daha mutlu ve genç hissettiklerini gösteriyor. 20 yıldır hayatımızda ve daha çok uzun zaman da bizimle kalacak” dedi.

Zamanı yavaşlat

Botoks yüzdeki kırışıkları silmek ve zamanı yavaşlatmak anlamına geliyor. Dr. Ersin Aydın, kozmetik dermatolojide çığır açan botoks tedavisinin mimiklenmeye ve yer çekimine bağlı oluşan çizgilenmeleri hafiflettiğinin belirterek: “Uygulama öyle başarılı ki artık herkes erken yaşlardan itibaren koruyucu tedavi olarak botoks kullanmaya başladı. Dünyanın her yerinde kullanılan bu tedavi yakında tıp alanında yeni bir tedavi kategorisi olarak ele alınacak” diyor.

Dermatolog Dr. Ersin Aydın, botoks tedavisinin çığır açıcı olduğunu ilk andan itibaren hissettiğini ifade ederek: “Botoks tedavisi ile ilk tanışmamda sonuçları itibarıyla çok yenilikçi bir uygulama olduğunu anlamıştım. Yaşlanma karşıtı bir tedavi olarak mükemmel sonuçları olarak hepimizi çok etkiledi. Botulinum Toksin olarak bilinen botoks bir bakteriden türetilmiş nörotoksin kompleksi. İlk olarak 19. yüzyılda bozulmuş ya da fermente edilmiş gıdalarda rastlanmış bir toksin. 2002 yılında dünyanın en saygın kurumlarından FDA (Food and Drug Administration) tarafından şiddetli kaş çatmalarda oluşan kırışıklıkları gideren ilk estetik tedavi onayını aldı. Çok sayıda klinik çalışma sonunda 2013 yılında kaz ayaklarının tedavisinde de etkinliği onaylandı. Şu anda pek çok alanda tedavilerde kullanılan botoks güvenilir kullanımı ile tercih ediliyor” dedi.


Erkeklerde botoksu seviyor

İlk başlarda pahalı bir uygulama olan botoks daha sonra kullanımının yaygınlaşması ile erişilebilir bir tedavi haline geldi. Yine eskiden daha genç görünmek için yapılırken şimdilerde daha güzel ve genç görünmek için yapılıyor.

Dermatolog Dr. Ersin Aydın botoks tedavisinde hastanın uygulama öncesinde ve sonrasında çekilen fotoğraflarının tedavinin sonuçlarını göstermesi açısından çok etkili olduğunu söylüyor: “Hasta kendi yüzündeki değişimi görünce tedavi için daha istekli bir hale geliyor. Bazı durumlarda botoksun etkisine inanmayan kişilere hasta örneklerini gösteriyorum. Bu durumda hasta tedavinin başarısından emin olarak uygulama için istekli hale geliyor. Artık 20’li yaşların ortasından itibaren botoks tedavisi için gelen hastalarım var. Bunun nedeni ileride oluşacak çizgilere karşı bir önlem almak. Koruyucu bir tedavi olarak yaptığımız botoks uygulamasında cinsiyet farkı da kapanıyor. Erkekler de botoksun faydasından yararlanmak istiyor”

Dermatolog Dr. Aydın, botoksun kendi tarihinde farklı dönüm noktaları geçirdiğini belirterek: “İlk başlarda çok yoğun kullanımı yüzünden kalkık kaşlar, aşırı gergin ifadeler elde edilen bir dönem oldu. Ancak bu dönem kısa sürdü. Şimdi natürel botoks uygulaması ile her yüzde kendi doğasını ön plana çıkararak taze bir ifade elde ediyoruz. Tüm mimikleri yok etmeye dayalı botoks yerini doğal ifadelerin elde edileceği mimiklenme alanlarına bıraktı. Natürel botoks ile her hastanın kendine has ihtiyacını tespit ederek uygulama yapmak en başarılı yöntem” diyor.

İnsanlar daha genç yaşlanıyor

Botoks insanların daha kaliteli yaşlanmasını sağlıyor. Eskiden salt daha genç görünmek için yapılan botoks artık daha genç görünmenin yanında daha güzel görünmek için yapılıyor.

Dr. Ersin Aydın, botoksu alın kırışıklıklarını gidermenin yanında çene, migren, terleme konularında da kullanılmaya başladığı söyleyerek: “Bu nedenle botoks toplumun her kesiminde kabul görmeye ve tercih edilmeye başladı. Yine aynı kişi üzerinde on yıllar boyunca uygulanacak bir tedavi. Hastanın yaşına, cilt tipine ve tedavi ettiğimiz şeye bağlı olarak, uygun kısıtlamalara sahip olmamız gerekir. İnsanların yalnızca şimdi daha iyi görünmelerini sağlamakla kalmayıp, gelecekte doğal görünümlü bir şekilde yaşlanmalarına nasıl yardımcı olacağımızı da görmek istiyoruz. Artık insanlar daha genç yaş alıyor" diyor ve ekliyor:

"Botoks, kozmetik dermatolojinin tüm serüvenini değiştirdi. Başlangıçta düşünülenden çok daha etkili hale geldi. Botoks, yeni yaşın kutlu olsun. Nice yıllara"

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2021, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER