Fahrettin Koca:Çoğu İlde Artış Görüldü .

Fahrettin Koca:Çoğu İlde Artış Görüldü .

Fahrettin Koca:Çoğu İlde Artış Görüldü .

Fahrettin Koca: Çoğu İlde Artış Görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Bilim Kurulu normalleşme sürecinin 15 günlük yansımalarını değerlendirdi. Son 15 günde maalesef çoğu ilimizde vaka artışı görüldü. Sonuçlar henüz hastanelere fazla yansımaya başlamadı."dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Koca, Kontrollü Normalleşme döneminde olduğunu hatırlatarak, “İlk iki haftamızı geride bıraktık. Şüphesiz, bu kısa zaman içinde büyük sonuçlar almayı beklemiyorduk. Ama göstereceğiniz tereddütsüz irade, sonuçlarını hemen değilse de yakında ortaya koyacaktır. İşin tabiatı da budur. Yine de bilmeliyiz ki sonuçlar zamanla alınırken salgın kısa sürelerde tırmanışa geçebilmektedir. Bu sebeple, sözlerimin başında bir uyarıda bulunmak istiyorum: Virüse sosyal hayatı ele geçirme fırsatı vermeyin! Gün gün verdiğiniz bir mücadele ve yaşadığınız mahrumiyetler sonucunda kazandıklarınızı, kaybetmeyin!” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulun kararları, Bakanlığın, şehrinizde salgınla mücadeleyi yöneten makamlar bu işte rehberin olmasını gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Koca, “Salgınlar, birlikte tecrübe ettiğimiz gibi, çok büyük olaylardır. Büyük olaylar üzerinde konuşanlar ya da söze karışanlar çok olur. Sözleri, sorumluluk almalarını gerektirmez. Bu gruptaki kişiler, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi, ülkemizde de fazla. Bunlara itibar etmemenizi istirham ediyorum. Sizde yol açacakları mesnetsiz moral bozukluklarının onlar için bedeli yoktur. Bilimsel ciddiyet ve devlet sorumluluğu içinde hareket edenlerse bellidir. Devletinize güvenin” diye konuştu.

Tedbirlerin bir insanlık borcu, bir yurttaşlık ödevi olduğunu belirten Koca şu ifadeleri kullandı:

Salgının bir yılını ele aldığım konuşmada demiştim ki, bilimin zaferi çok yakın. Ama biliyorsunuz, bazı kayıplar da zafer çok yakınken verilir. Buna fırsat tanımayalım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER