MESİAD’ın girişimleri sonuç verdi

Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi'nde yatırımların hayata geçmesi için girişimlerde bulunan MESİAD’ın çabaları sonuç verdi

MESİAD’ın girişimleri sonuç verdi

MESİAD’ın girişimleri sonuç verdi!

TARSUS KIYI KESİMİ TURİZM BÖLGESİNE ŞEHİR DIŞINDAN YATIRIMCI İLGİSİ

Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi'nde yatırımların hayata geçmesi için girişimlerde bulunan MESİAD’ın çabaları sonuç verdi. Bölgeye yatırım yapmayı planlayan iş insanları Ergün Bilen ve Memik Taner’e bölgeyi gezdiren MESİAD Başkanı Hasan Engin, bölge hakkında bilgiler verdi.

Kentimize birçok proje kazandıran (Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) MESİAD’ın projeleri arasında yer alan Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi'nde yatırım yapılması için defalarca girişim ve çağrılarda bulunması sonuç verdi. Ayrıca Taşucu Seka Limanı ve Çeşmeli-Kızkalesi otoyolu 1.etap ihalesinin yapılması, Çukurova Bölgesel Havalimanının üst yapı çalışmalarının başlaması Mersin’e yatırımcı ilgisi çekmeye başladı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkan Yardımcısı, ABC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Kayserili iş insanı Ergün Bilen ve UND Başkan Yardımcısı aynı zamanda Şahin Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli iş insanı Memik Taner, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Başkan Yardımcısı Rıdvan Arıç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Öz ile birlikte Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

“BÖLGE İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Yatırımcılara bölge hakkında bilgi veren MESİAD Başkanı Engin, “Son yıllarda ‘bacasız sanayi’ ismi ile anılan turizm değer kazanmıştır. Tarsus kıyı şeridi temiz denizi ile turizme kazandırılması gereken bir bölgedir. Burada yapılacak tesisler ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turist Mersin’i tercih edecektir. MESİAD olarak bölgenin tanıtılması ve yatırımların yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yatırımcılara gerekli bütün destek ve yardımlarda bulunmaya hazırız” dedi.

Yeni yatırımcıların bölgeye ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu söyleyen Engin, “Mersin ve Çukurova Bölgesi tarım, sanayi, turizm ve lojistik sektörlerinde yüksek potansiyel barındırıyor. Gelecekte Ortadoğu ve dünyanın gözbebeği olmasını beklediğimiz ilimize yatırımcıların ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Gösterdikleri ilgiden dolayı Başkan Engin ve yönetimine teşekkür eden Ergün Bilen, Mersin’in ülkemizin önemli kentlerinden olduğunu belirtti.

Mersin’in önemli bir lokasyonda yer aldığını kaydeden Memik Taner ise Mersin’in gelecekte öne çıkacak önemli iller arasında yer aldığını belirtti.

Www.mesiad.org.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER