MERSİNDE SAHTE BAHİS OPERASYONU

Mersin'de düzenlenen operasyonda, kazanılmış görünümlü sahte 'iddaa' kuponu düzenleyerek sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

MERSİNDE SAHTE BAHİS OPERASYONU

MERSİNDE SAHTE BAHİS OPERASYONUNDA 7 GÖZALTI

Mersin'de düzenlenen operasyonda, kazanılmış görünümlü sahte 'iddaa' kuponu düzenleyerek sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 7 kişi gözaltına alındı.

MERSİN İL EMNİYET Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğünden yapılan açıklama.


Edinilen bilgiye göre, şikayet üzerine harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kimliği tespit edilen şüphelilerin sosyal medya hesaplarını takibe aldı. Uzun süren teknik takip ve incelemede şüphelilerin, facebook ve Instagram gibi sosyal medya araçlarını kullanmak suretiyle kazanma garantili yasal iddia kuponu yaptıklarına dair ilan verdikleri, ardından özel mesajla iletişim kurdukları vatandaşlardan photoshop programı ile kazanmış gibi hazırladıkları sahte kuponlar üzerinden paranın vergisi adı altında para talep ederek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.
Denizli, Kayseri, Bilecik, Bursa, Siirt ve Ordu illerinde çok sayıda kişinin bu şekilde dolandırıldığını tespit eden polis, Mersin Merkez, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerindeki toplam 9 adreste şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 7 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınırken, gözaltına alınan şüpheli şahısların adresinde yapılan aramalar sonucunda,7 adet Cep Telefonu, 5 adet Sim Kart, 2 adet Bilgisayar Kasası, 10 adet Banka Kartı, 2 adet GSM Bilgi Etiketi, 1 adet Not Kağıdı, 1.515,00TL para, 2 adet Tablet, 2 adet Sim Kartlık, 1 adet hafıza kartına el konulduğu bildirildi.

Gözaltına alınan (S.E.- A.E.- Y.Ş.- S.Ö.- S.Ş.- M.C.T.- U.Ö.) isimli 7 şahsın emniyetteki işlemlerinin sürdüğü ve diğer 2 şahsın (Ö.B.- B.D.) ise yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Mersin Polis Teşkilatı halkımızın huzur ve güveni, asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarımız sürekli devam edecektir.

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

MERSİN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER