Kitap Fuarı Açıldı

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle CNR Holding ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından düzenlenen Mersin 2. Kitap Fuarı açıldı.

Kitap Fuarı Açıldı
 Bu yılki teması “Akdeniz ve Edebiyat” olarak belirlenen ve 220 yayınevi ve 350 markanın katıldığı fuar, 9 dün boyunca kitapseverleri ağırlayacak. 

Mersin 2. CNR Kitap Fuarı, CNR Expo Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl 26 Kasım-4 Aralık 2016 tarihleri arasında çok sayıda yazarın imza günleri, söyleşileri ve indirimli kitap satışlarıyla Mersinlilerle buluşacak Kitap Fuarı’nın açılışına, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, il protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Çakacak: “Kitaba dokunmaktan ve okumaktan zevk alan çocuklar yetiştirmeliyiz”

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan fuarın açılış töreninde konuşan Vali Çakacak, kitap fuarlarının yetişkinlerin olduğu kadar çocukların da okuma alışkanlığı kazanmasında çok önemli rol oynadığını söyledi. 200’den fazla yayınevinin katıldığı fuarda tüm kitapseverlerin mutlaka zevkine hitap eden kitaplar bulacağını belirten Çakacak, imza ve söyleşi günü gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceği Kitap Fuarı’nın Mersin’in önemli kültürel etkinliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği çağımızda bilginin çok hızlı bir şekilde yayıldığının altını çizen Çakacak, ilerlemek ve gelişmek isteyen toplumların mutlaka bilgiyi üretmek ve kullanmak zorunda olduğunu, günümüzde de ülkelerin bu alanda büyük bir yarış içerisinde bulunduğunu kaydetti. Buna rağmen kitabın hiç bir zaman değerini ve önemini kaybetmeyeceğini ifade eden Çakacak, “Biz, ilk emri ‘oku’ olan bir inancın, ilim ve bilim temeli üzerine büyük medeniyetler kurmuş bir milletin temsilcileriyiz. Bizim için inancımızı, geçmişimizi ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle kitaplara gereken değeri ve özeni göstermeli, geleceğimizin en büyük teminatı olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmalı, kitaba dokunmaktan ve okumaktan zevk alan çocuklar yetiştirmeliyiz” dedi.

Kocamaz: “Kitap okuma özrümüz, gelişen teknolojinin içerisinde biraz daha artıyor”

Başkan Kocamaz ise Kitap Fuarı’nın Mersin’e hayırlı olmasını diledi. “Kitaplar basılıyor evet ama teknolojinin hızla ilerlediği bir dönemde bu kitapları okumak için ya teknolojiden faydalanıyoruz ya da geçmişten bu güne gelen kitap okuma özrümüz bu teknolojinin içerisinde biraz daha artıyor” diyen Kocamaz, yolda, sokakta, otobüste, işyerinde, alışveriş merkezlerinde herkesin elinde ya da kulağında bir cep telefonu olduğu eleştirisi yaptı. Kocamaz, “Bu cep telefonları, özellikle gençler arasındaki mesajlaşma, Türkçemizi de her geçen gün yok ediyor, katlediyor ve bitirmeye çalışıyor. O yüzden bu fuarlar önemli ve bu fuarlarda gençlerin buluşturulması, kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi çok önemli” diye konuştu.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen fuara Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği verdiklerinin altını çizen Kocamaz, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz de öğrencilerin fuarları ziyaret etmeleri konusunda her türlü öncülüğü yapıyor. Her geçen gün biraz daha hem ilginin hem de katılımcı firmaların arttığı fuarlar, Mersinimizde bir gelenek haline geliyor” şeklinde konuştu.

CNR Holding Fuar Koordinatörü Mert Duman ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfur Esen’in de birer konuşma yaptığı açılış töreninde, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stantlar gezildi. Stantları tek tek gezen ve bilgi alan Vali Çakacak, özellikle fuarı gezmeye gelen öğrencilerle yakından ilgilenerek onlarla kitaplar üzerine sohbet etti.
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER