CAMİLER RAMAZAN’A HAZIRLĞI

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe sınırlarında bulunan camilerde Ramazan temizliği yapmaya başladı.

 CAMİLER RAMAZAN’A HAZIRLĞI

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 yıldır sürdürülen çalışmalarda, camilerin iç ve dış temizliği yapılırken, tuvalet, lavabo, şadırvan ve bahçesi deterjanlı su ile yıkanıyor, tuvaletler haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlanıyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışarak ilçedeki sosyal tesislerin temizliğini rutin olarak yaptıklarını kaydetti. Tuna, mübarek Ramazan ayı öncesinde camileri baştan aşağı temizleyerek vatandaşların ibadetlerini daha nezih ortamlarda geçirmelerini temin etmeyi amaçladıklarını ifade etti. Günde 5 cami olmak suretiyle Ramazan ayına kadar ilçedeki 53 camiyi temizleyeceklerini belirten Tuna, “Mübarek Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla ilçemizde bulunan camilerdeki temizlik çalışmalarına başladık. Belli bir program dahilinde devam ettireceğimiz çalışmalarımızla günde 5 cami temizlemek suretiyle, Ramazan ayı öncesinde tüm camilerimizi bu mübarek aya hazırlayacağız” dedi.
Yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren cami imamları ve vatandaşlar ise Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER