RAGIB NARİN'İN YENİ ŞARKISI "MUCİZE"

RAGIB NARİN'İN YENİ ŞARKISI "MUCİZE"

RAGIB NARİN'İN YENİ ŞARKISI "MUCİZE"

POP MÜZİĞİN GENÇ VE YAKIŞIKLI SESİ "RAGIB NARİN"İN YENİ ŞARKISI "MUCİZE" TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA!

Sosyal platformlarda seslendirdiği sözü müziği kendisine ait şarkılarla kısa sürede Türk Pop Müziği'nin genç ve başarılı seslerinden biri olan Ragıb Narin, altıncı teklisi "Mucize"yi Pasion Turca etiketiyle tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluşturuyor.

"Mucize yine klasikleşmiş yurtdışı gezilerimden birinde ortaya çıktı. Bu seferki doğum yeri Barcelona oldu. Dil öğrenmek için bulunduğum Barcelona'da sürekli etrafta duydugum Latin müziğinin enerjisi ile bu beste ortaya çıktı" dediği "Mucize"nin düzenlemesi Batu Çaldıran'a ait.

TikTok ve Instagram'da yüz binlerce takipçisi olan Influencer Sena Mia Kalıp'ın Ragıb'a eşlik ettiği Mucize'nin klibini deneyimli yönetmen Murad Küçük çekti.

Ragıb Narin, 2019 yılından bu yana dinleyici ile paylaştığı "Sevda Çiçeği", "Gecekondu", "Mavi", "Gel Diyemem" "Menekşem" şarkılarıyla Spotify ve dijital platformlarda yüzbinlerce kez dinlenerek büyük beğeni toplamıştı.

Bir süre lisanslı futbol da oynayan sanatçı yakışıklılığı, ses rengi ve kendi söz müziğini yaptığı şarkıları seslendirmesiyle dikkat çekiyor.

"Mucize" Pasion Turca etiketiyle tüm dijital platformlarda.

Ragıb Narin;

 

Ragıb Narin, 19 Mart 1996 yılında Hatay'ın Antakya ilçesinde doğdu. Babası Türk, annesi ise Arap'tır.

İlk ve orta öğrenimini Hatay'da tamamladı. Küçük yaşlardan beri müziğe ilgi duyan Ragıb Narin, okul korosunda, tiyatrolarında ve müzik yarışmalarında yer aldı. Annesinin memleketi Şam ve aynı zamanda Kuveyt'e yazları sürekli gittiğinden sadece Türk müzik kültürüne değil aynı zamanda Arap müzik kültürüne de yakın büyüdü.

Kücük yaşlardan itibaren spora olan yatkınlığından dolayı okul hayatı boyunca birçok spor yarışmasına katılan Ragıb Narin için bunlardan en ağır basanı futbol oldu ve 2010 yılından itibaren lisanslı olarak futbol oynamaya başladı.

Şehrinin takımlarından Hatayspor'da, daha sonra da Mersin Idman Yurdu'nun a2 takımında yıllarca futbol oynadı. Bu süre zarfında Fenerbahçe, Galatasaray ve birçok süper lig takımına karşı maçlara çıktı. Mersin Idman Yurdu'ndaki başarılı performansından ötürü şehrinin takımı Hatayspor, Ragıb Narin'e profesyonellik teklif etmiş ve kendi şehrinin takımında profesyonel olarak futbol kariyeri devam etmiştir.

Hatayspor'da yarım sezon kalan Ragıb Narin, uluslararası ticaret yapan aile şirketinde yöneticilik yapmak üzere kendi kararı ile futbol kariyerini sonlandırdı.

Futbol oynadığı süre zarfında müzik ile iç içe olmayı sürdüren Ragıb Narin, birçok beste ve söz çalışmasına imza attı.

Ragıb Narin, 2013 yılında ilk olarak Facebook'a yüklediği ve kendi bestelerini gitarıyla seslendirdiği amatör videolarla tanınmaya başladı. O dönemlerde Antakya çapında Facebook sayesinde popüler olan Ragıb Narin'in ilk çalışması 2013 yılında Youtube uzerinde 30.000 izlenmeye ulaştı. Kendi söz ve müziğini yaptığı şarkıları ile kısa sürede on binlerce beğeni almaya başlayan Ragıb Narin'in, Hatay dışında da bir hayran kitlesi oluştu.

Futbolu bıraktıktan sonra isletme okuyan Ragıb Narin, ticaret alanında gereksinim duydugu İngilizcesini geliştirmek için 3 aylığına Malta'ya yerleşti. Ragıb Narin, aynı zamanda ana dili gibi konuştuğu Arapça ile birlikte 4 dil bilmektedir. Bu süre zarfında müziğe olan ilgisini canlı tutup Malta'da şan dersi almaya başladı ve gitardaki yetkinliğini geliştirdi.

Aile şirketlerinde ticaretle uğraşan Ragıb Narin, 2 yıl içerisinde 35 ülkeye yaptığı iş gezileri sırasında da gitarıyla şarkılar yazmaya ve söylemeye devam etti.

2019 yılının Temmuz ayında artık profesyonel anlamda müzik piyasasına girmeye karar veren Ragıb Narin, sözü ve müziği kendisine ait olan ilk single çalışması "Sevda Çiçeği"ni yayınladı. Şarkı kısa süre içinde 2 milyonu aşkın izlenme oranına ulaştı.

Müzik kanallarında ve radyolarda da kendine yer bulan "Sevda Çiçeği"nin ardından Ragıb Narin, bu başarısını "Gecekondu", "Mavi", ve "Gel Diyemem" "Menekşem" teklileri ile sürdürmeye devam etti.

"Gecekondu" teklisi Spotify üzerindeki en prestijli listelerden Türkiye Viral 50'de 1 ay boyunca kalmayı başardı.

Ragıb Narin, bu şarkıların hepsinde kendi söz ve müziğini kullanması ile dikkat çekiyor.

Çocukluğundan beri spor, sanat ve müzikle iç içe olan Ragıb Narin'in abisi Rami Narin ise oyunculuk yapıyor.

Ragıb Narin'in "Mucize" şarkısı Pasion Turca etiketiyle tüm dijital platformlarda.

Diskografi

2019 - Sevda Çiçeği / 2020 - Gecekondu / 2020 - Mavi / 2020 - Gel Diyemem / 2020 – Menekşem / 2021 - Mucize

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER