Londra'da Olcay Bayır Farkı

İngiltere’deki müzik otoriteleri tarafından Britanya dünya müziği sahnesindeki en seçkin isimlerden biri olarak kabul edilen Olcay Bayır, uzun bir aradan sona karşısına çıktığı dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Londra'da Olcay Bayır Farkı

Aldığı Klasik Batı Müziği Opera ve Müzikal eğitimini geleneksel halk müziği ile harmanlayarak oluşturduğu tarzı ile büyük beğeni toplayan Olcay Bayır, uzun bir aradan sonra Londra’daki hayranlarının karşısına çıktı. Yaklaşık 2.5 saat sahnede kalan sanatçı performansıyla ayakta alkışlandı.

Albümlerinde yer alan kendi şarkılarının yanı sıra Anadolu topraklarının unutulmaz ezgilerini de repertuvarına alan Olcay Bayır, Anadolu’da konuşulan dillerde söylediği şarkılarla kendisini dinlemeye gelen müzik tutkunlarına lezzetli bir seçki sundu.

Londra’da Walthamstow Greenleaf Road Baptist Church’ün büyülü atmosferinde hayranlarıyla buluşan sanatçı, bir de sürpriz yaparak tamamen amatör ev hanımlarından oluşan ‘London Bendir’ grubunu da sahneye aldı.

2014 yılında çıkardığı, 5 dilde söylediği ve düzenlemelerini kendisinin yaptığı Anadolu ve çevresinin halk ezgilerinin derlemesinden oluşan ilk albümü Neva- Harmony ile dikkatleri üzerine çeken Olcay Bayır; gençlik zamanının zengin geleneksel halk müziği, aldığı klasik soprano eğitimi ve dünyanın her yerinden müzisyenlerle yapmış olduğu çalışmalar neticesinde, Anadolu’nun geleneksel mirası ile Londra'nın hareketli ve eklektik ruhunu bütünleştirmeyi başarmış bir sanatçı.

AjandaHaber

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2022, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER