Festival Yürütme Kurulu, Mersin Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyerek festivalle ilgili açıklama yaptı. Festival Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin 7-9 Kasım tarihleri arasında Mersin'de izleyicilerle bulaşacağını söyledi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da 1-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında eş zamanlı olarak festivalin gerçekleştiğini vurgulayan Uğurhan, "Her Yer Festival Her Yer Direniş' teması ile 17 farklı ülkeden 77 film gösterildi. Festival Mersin'de de Kasım ayında seyirciyle buluşacak. Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi film üretimini özendirmeyi amaçlayan festival, birçok sendika, sivil toplum kuruluşu ve basın organları destek veriyor" diye konuştu.
Festival süresince 25 uluslararası, 52 Türkiye'den olmak üzere 77 uzun ve kısa kurmaca, belgesel filmin seyirciyle buluştuğu kaydeden Uğurhan, "Mersin'de de 2 gün boyunca 13 film izleyici ile buluşacak. 7 Kasım 2014 Cuma günü saat 19.00'da Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu'nda barış dileğinde bulunan çocuklarımızın filmi 'Dileğim Barış Olsun' ile olacak. Açılışta ayrıca Serdar Keskin ve Mücahit Göker'in de bir müzik dinletisi yer alacak. Direnişler her yıl olduğu gibi bu yılda festivalin omurgasını oluşturuyor. Festivalde Gezi ve Haziran direnişini konu alan 15 filmin arasında yer alan Ben Bir Slogan Buldum ve Direnen Sevgi'yi Mersin'de izleme olanağı bulaşacağız" ifadelerini kullandı.
Uğurhan, tüm Mersin halkını tamamı ücretsiz olarak gösterilecek olan filmleri izlemeye davet etti.
Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 14:51
İŞÇİ FİLMLERİ İLE 9. RANDEVU
İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da 1-8 Mayıs tarihleri arasında eş zamanlı olarak düzenlenen 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 7-9 Kasım tarihleri arasında Mersin'de izleyicilerle bulaşacak. 'Her Yer Festival Her Yer Direniş' temasıyla düzenlenen festivalde, Mersin'de 13 film izleyiciye sunulacak.
YORUM EKLE
1
Yeşil sahalarda bir belediye başkanı
2
MİY'e kötü tezahurat cezası
3
TOROSLAR’A F4 PHANTOM UÇAĞI KONDU
4
ARKADAŞIM MÜSLÜM GÜRSES
5
İtiraz için son gün 10 Kasım
6
Sivil toplumdan UYANI OLUN çağrısı
7
Mersinli gençler aktif yaşam için bir araya geliyor...
8
BELEDİYE LOGOSU DEĞİŞTİ
9
ULUSLARARASI BİSİKLET TURU MERSİN’DE YAPILACAK...
10
73 yılda 3 bin 985 şehit
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI
SIRADAKİ HABER