Cümle Kapısından Kalbe Girmek..

Yazar Mustafa Uslu, Cümle Kapısından Kalbe isimli iki kitap

Cümle Kapısından Kalbe Girmek..

CÜMLE KAPISINDAN KALBE

Mustafa Uslu'nun kaleminden İki Güzel eser

Fotoğraf : Mustafa Uslu

Bu bir güzelleme değil. Belki hakkı teslim etmek. Kitabın, okumanın sözde çok önemsendiği ama ne hikmetse bir türlü fiillerimize yansımadığı, her ağzını açanın ‘kitap okumalıyız’, 'kitaplar en iyi dostumuz’ cümleleri kurup ama bir tülü eline kitap alıp okumaya zaman bulamadığı (!) garip ve çelişkiler dünyasındayız.

Kelimenin gerçek manasıyla okuyan ve eline kalem alarak fikir dünyasından birikimlerinin özünü süzen bir yazar; Mustafa Uslu. Erdemli bir bürokrat aynı zamanda. Bir öğretmen. Bir Hoca. Makamdan gücünü almayan, makama güç katan bir idareci. Ahlaklı ve hesapsız aynı zamanda. Öte yandan ‘Yazı’yı alın yazısı bilip elinden kalemini düşürmeyen bir müellif. Eğitim kitapları, hikâye kitapları, aforizmalar, yolumuzu aydınlatan güzel insanlarla ilgili yazdığı kitaplar her yaştan insanın okuması gereken kitap türlerinden.

Bu güzel kitaplardan sonra iki yeni kitapla selamlıyor Mustafa Uslu bizi. Cümle Kapısından Kalbe Girmek. Tam da kalbe girecek sözler ve nasihatler toplusu ile. Öğüdün ve nasihatin seçkin bir tavır olduğu bu modern çağda bazen Yunus, bazen Mevlana, bazen de Hacı Bektaş-ı Veli sözleri ile sesleniyor Uslu.

Ne güzel, hoş bir sadâ bırakmak için sabahın fecrinde uyanık olmak. Ve inci gibi dizmek kelimeleri gökyüzüne yıldız yıldız.

Yazarın yayıncısı olmamı kendim için bir iftihar vesilesi sayıyorum. Erkam Yayınları’nın yayın müdürü olarak daha nice kalbimize, gönlümüze hitap edecek kitaplar neşretmeyi ümit ediyorum.

Mustafa Uslu’ya hayırlı yazı ömrü diliyorum. İlhamı bol, yazdıkları feyizli ve bereketli olsun.

Salih Zeki Meriç

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 04:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER