Yaralı Flamingoyu Balıkçılar Kurtardı

Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası’nda kanadı kırık halde bulunan flamingo, balıkçılar tarafından kurtarıldı.Göçmen kuşların uğrak yeri olan koruma altındaki Göksu Deltası yakınlarında avlanan bir balıkçı, avlanmaya gittiği...

Yaralı Flamingoyu Balıkçılar Kurtardı
Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası’nda kanadı kırık halde bulunan flamingo, balıkçılar tarafından kurtarıldı.
Göçmen kuşların uğrak yeri olan koruma altındaki Göksu Deltası yakınlarında avlanan bir balıkçı, avlanmaya gittiği sırada delta içerisinde yaralı bir flamingo gördü. Kuşu uçmaya çalışırken elektrik tellerine çarparken gören balıkçı, hemen yanına giderek yakaladı. Flamingonun bir kanadının kırık olduğu için uçamadığını fark eden balıkçı Hacı Çınar, yetkililerin yardımı ile Mersin’deki hayvan hastanesine getirdi. Hayvanın burada yapılan kontrollerinde kanadında saçma yaraları tespit edildi.
Veteriner hekim Orhan Özbaba, yapılan muayene ve röntgen tespitlerinde flamingonun her iki kanadının da ateşli bir silahla vurulduğunun belirlendiğini ifade ederek, "Sağ kanat, sol kanat kadar şanslı değil. Sağ kanatta parçalı kırık var. Sağ kanattaki bu parçalı kırığın bir plakla kaynamasının sağlanması gerekiyor. Eğer başarılı olamazsa kanadın kesilmesi gerekecek" dedi.
Özbaba, hayvanın genel durumunun iyi olduğunu ve yaşama tutunduğunu dile getirerek, uygun ellerde yaşamına devam edebileceğini sözlerine ekledi.
İlk müdahalesi burada yapılan Rosa cinsi flamingo daha sonra tedavisine devam edilmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü ekiplerince, Yaban Hayatı Kurtarma Merkezi’ne götürüldü.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER