Barış Mahallesin'de Tapu Devri Yüzde 82 oldu

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk toplantısında, bazı Meclis üyelerinin açıklamaları üzerine, Çay ve Barış mahallelerinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projelerinde gelinen süreci ve verileri değerlendirdi.

Barış Mahallesin'de  Tapu Devri Yüzde 82 oldu

“Hak sahiplerinin yüzde 82’si ile anlaşma sağlandı”

Barış Mahallesi’nin, yaklaşık 100 yıllık bir mahalle olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Bugüne kadar hiç kimse bu mahallemize bir çivi dahi çakmamış. 415 konut, bir kreş, bir cami, bir kültür evi, yeni yollar, caddeler ve sokaklar, doğalgaz… İnsanların yaşayacağı, kent mimarisine de uygun modern bir mahalleden bahsediyoruz. Dolayısıyla 415 konutluk bir projede, hak sahipleri ile yüzde 82 oranında anlaşma sağlanıp tapu devri gerçekleşmiş. Yine bu süreçte sadece 26 dava söz konusudur. Kiraya çıkan hak sahibi vatandaşlarımızın kira ücretleri de her ay düzenli ödenmektedir” diye konuştu.

“Belediye başkanları risk almalıdır”

Başkan Mustafa Gültak; kentsel dönüşüm projelerinde, yüzde 75 çoğunluğu aradıklarına da işaret ettiği açıklamasında, çoğunluğun genel kabulü ve menfaatinin söz konusu olduğu durumlarda, yasaların kendisine verdiği yetkiyi kullanacağını dile getirdi. “Eğer belediye başkanları risk almıyorsa, o koltukta oturmasınlar” diyen Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tahminen söylüyorum; bu ayın sonunda inşallah Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum da Mersin’e gelecek ve temel atma törenini yapacağız. Tabi açılan 26 davanın da hepsi, ‘projeyi istemiyoruz’ diyen vatandaşlarımız değil. Hisseleri nedeniyle hak sahiplerinin kendi aralarındaki anlaşmazlığı veya farklı ülkelerde yaşıyor olmalarından kaynaklıdır. Nihayetinde Barış Mahallesi, kentsel dönüşüm projesinin ilerlemesi açısından çok başarılı bir mahallemizdir.”

Çay Mahallesi’nde, bu ay içinde hak sahipleri ile görüşmeler başlıyor

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, TOKİ eliyle 415 konutun tamamlandığı Çay Mahallesi’nde ise bu ayın 3’üncü haftasından itibaren hak sahipleri ile görüşmelerin başlayacağını kaydetti. Başkan Gültak; “Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çalışanı olan Gayrimenkul Değerlendirme AŞ. (GEDAŞ) Genel Müdürlüğü personeli kentimize gelecek. Tabi Çay Mahallesi’nde rakamlar belli fakat müdürlük personeli açıklasın istiyorum. Açıkçası ‘bir babanın oğluna vermeyeceği’ rakamlar söz konusu. Dolayısıyla hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER