Vali Çakacak, Kurban Bayramını Kutladı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dileyerek, tüm Mersinlilerin bayramını kutladı.Çakacak, yaptığı yazılı açıklamada, sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarının...

Vali Çakacak, Kurban Bayramını Kutladı
Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Kurban Bayramı’nın birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını dileyerek, tüm Mersinlilerin bayramını kutladı.
Çakacak, yaptığı yazılı açıklamada, sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine vesile olan bir Kurban Bayramı’na daha milletçe kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bayramların birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiğini vurgulayan Çakacak, "Cömertliğin, rahmetin ve bereketin yeryüzünde bol olarak yaşanmasını sağlayan Kurban Bayramı’nın, birlik ve beraberliğimize içeriden ve dışarıdan kast edenlere karşı daha sıkı kenetlenerek kardeşliğimizin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenimizin güçlü bir şekilde devamına vesile olmasını diliyorum" dedi. Türk milletinin, çok önemli bir coğrafyada yaşayan ve geçmişinden gururla bahsedilen köklü bir millet olduğunu belirten Çakacak, "Bu medeniyetin mirasçıları olarak milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklarımıza taşıyarak sonsuza kadar yaşatılmasını sağlamak adına büyük önem taşıyan bu anlamlı bayramın huzur ve coşku içerisinde yaşanması en büyük temennimizdir" ifadelerini kullandı. Bayram günlerinde, aile büyüklerini ziyaret ederek onların hayır duasını almanın önemine işaret eden Çakacak, "Küçüklerimize karşı sevgiyle yaklaşarak onların bayram sevincine ortak olmalı, komşularımızdan başlayarak çevremizde özellikle yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızla bayramlaşarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz" diye konuştu.
Şehit ailelerine, gazilere ve yetimlere her zaman sahip çıkan Türk milletinin, bu bayram gününde de onların yanında olarak duygularına ortak olacaklarına inandığını dile getiren Çakacak, bayram trafiğine de dikkat çekerek yola çıkacak olanlardan üzücü sonuçlarla karşılaşmamak adına trafik kurallarına riayet etmelerini istedi.
Öte yandan Suriye’de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkemize sığınan Suriyelilere yardım elini uzatmanın insanlık görevi olduğunu hatırlatan Çakacak, şöyle devam etti; "Bayram tatilinin huzurlu bir şekilde yaşanması için görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimize, sağlık personelimize, zabıta, itfaiye ve diğer tüm çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mersinli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER