Toroslar Belediyesi’nde ’E-devlet’ Uygulaması

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 'e-devlet' Uygulaması İle Vatandaşların, Belediyedeki İşlemlerini İnternet Üzerinden Yapabileceklerini Söyledi.

Toroslar Belediyesi’nde ’E-devlet’ Uygulaması
Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, internet ortamında tüm kamu hizmetlerinin güvenli ve etkin bir şekilde erişimini sağlayan ’e-devlet’ platformunda yerini aldı.
Teknolojik gelişmişlikleri yakından takip eden Toroslar Belediyesi, ’www.toroslar-bld.gov.tr’ internet adresi üzerinden verdiği elektronik belediyecilik hizmetlerini, ’e-devlet’ kapısı üzerinden de sunmaya başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, vatandaşların T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresiyle ’www.turkiye.gov.tr’ adresinden belediyeler kategorisinde Toroslar Belediyesi’ni tıklayarak, elektronik hizmetlerden faydalanabileceklerini söyledi. Tuna, vatandaşların e-devlete girdiklerinde; beyan, borç, sicil ve tahsilat bilgilerini sistem üzerinden takip edebileceklerini vurguladı.
Toroslar Belediyesi olarak amaçlarının, vatandaşların günümüz teknolojisinden en etkin ve hızlı bir şekilde faydalanmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Başkan Tuna; “Belediyemizin web sitesindeki e-vergi uygulaması ile ilçemiz sınırları içerisinde gayrimenkulü bulunan vatandaşlarımız, vergilerini sorgulayıp ödemelerini zaten yapabilmekteydi. Bu uygulamamız devam etmekte olup, e-devlet sistemi ile de sadece borç sorgulama ve görüntüleme işlemleri gerçekleştirilmektedir” dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER