Mersin’de Kent İçinde Kümes Ve Ahırda Hayvan Besleyenlere Cezai İşlem

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Koruma Ve Denetim Ekipleri, Kent İçinde Küçükbaş Ve Büyükbaş Hayvan Besleme, Otlatma Ve Ahır Yapma Yasağına Uymayanlara Cezai İşlem Uyguluyor.

Mersin’de Kent İçinde Kümes Ve Ahırda Hayvan Besleyenlere Cezai İşlem
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kent içerisinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan beslemenin ve otlatmanın kanunen yasak olduğunu belirterek, yasağa uymayanlara cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Çevre Sağlık ve Etkinlikler Şube Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Koruma ve Denetim ekiplerinin, kent içerisinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan besleyen, otlatan ve ahır yapan kişilere yönelik denetimleri sürüyor. Ekipler, belediye Zabıta Tembihnamesi’nin 126. maddesindeki, “Kent içerisinde kümes ve ahır yapmak, ticari amaçlı kümes ve ahır hayvanı beslemek, bu hayvanları kent içerisinde otlatmak, gezdirmek ve satışa sunmak yasaktır” hükmü gereğince, yasağa uymayanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32/1 (emre aykırı davranış) maddesi ile Belediye Zabıta Tembihnamesi’nin 126. maddesine istinaden “İdari Yaptırım Karar Tutanağı” uyguluyor.
Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, bu konuda gelen şikayetlerin değerlendirildiğini ifade ederek, “Hayvan Sağlığı Koruma ve Denetim ekiplerince yapılan kontroller esnasında hayvan besicilerine Tespit Tutanağı ve İdari Yaptırım Karar Tutanağı tanzim edilerek, yasalara riayet etmeyen şahıslara cezai işlem uygulanıyor. Şehir içerisinde hayvan beslemek ve otlatmak kanunen yasaktır. Zabıta ekiplerimiz tarafından denetimler aralıksız sürdürülerek, halkın sağlığını tehlikeye düşürecek olumsuz davranışlara izin verilmeyecektir” dedi.
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali çakır
ali çakır - 9 yıl Önce

şehir içinde yasaklanmıştı bunları zabıtalar hemen uyarması lazım aslında.

SIRADAKİ HABER