Mersin, ‘Bu Sene Mersin’ Sloganıyla Turistleri Bekliyor

Mersin, ‘Bu Sene Mersin’ sloganıyla tüm dünyaya tatil çağrısı yapacak. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dünya insanlarına, ‘Sanal Gerçeklik Teknoloji’ni kullanarak, sanal gerçeklik gözlüğüyle internet üzerinden Mersin’i...

Mersin, ‘Bu Sene Mersin’ Sloganıyla Turistleri Bekliyor
Mersin, ‘Bu Sene Mersin’ sloganıyla tüm dünyaya tatil çağrısı yapacak. Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, dünya insanlarına, ‘Sanal Gerçeklik Teknoloji’ni kullanarak, sanal gerçeklik gözlüğüyle internet üzerinden Mersin’i Mersin’deymiş gibi gezme fırsatı sunacak.
Mersin’de turizm sezonu, 15 Nisan Cuma günü bu yıl 40’ıncısı kutlanacak Turizm Haftası etkinlikleri açılışıyla başlayacak. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden hafta dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, sahip olduğu potansiyel açısından Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Mersin’de dört mevsim boyunca hizmet sunulabilmesi için her geçen gün yatırımların kapasitesiyle birlikte kalitesinin de artırıldığı belirtildi. “40. Turizm Haftası’nı, başta sektör olmak üzere tüm paydaş kurumlarla büyük bir heyecanla başlatırken 2016 yılının bereketli geçmesini, beklentilerimizi karşılamasını diliyoruz” denilen açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Turizm Eylem Planı’nda sektöre sağlanacak desteklerin tüm çalışanları, yatırımcıları mutlu ettiği ve 2016 için umutları artırdığı vurgulandı.
“BU SENE MERSİN”
“Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Antalya ile aynı denizin kıyısını, aynı iklim kuşağını paylaşan şehrimizin, kısa zaman içinde milyonlarla ifade edilen turist sayısına, milyar dolarla ifade edilen turizm gelirine ulaşacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, Turizm Haftası’nın, “Bu Sene Mersin” sloganıyla açılacağı bildirildi.
Turizmin gelişmesi için herkese çok önemli görev ve sorumluluklar düştüğü kaydedilen açıklamada, “Şunu unutmayalım ki, onca yatırım ve tanıtım çalışması, hemen her vatandaşımızın yakın ilgisi ve pozitif davranışı sayesinde meyvesini verebilecektir” denildi.
SANAL GÖZLÜKLE MERSİN’İ MERSİN’DEYMİŞ GİBİ GEZ
Açıklamada, Mersin turizm altyapısının geliştirilmesi hedefiyle Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Başbakanlık Tanıtma Fonu ile eş finansmanı sağlanan “Bir Bakışta Mersin Projesi”nin ilk etabı olan ‘Sanal Gerçeklik’ uygulamasının tanıtımının da Turizm Haftası açılış programında yapılacağı bildirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün, Türkiye’de ilk kez uygulanan “Sanal Gerçeklik Teknolojisi” ile tanıtım projesini hayata geçirdiği belirtilen açıklamada, “Çekilen görüntülerden oluşturulan simülasyonlar Mersin Sanal Gerçeklik web portalından tüm dünyaya açık olacaktır. Bir kullanıcı her nerede bulunursa bulunsun herhangi bir sanal gerçeklik gözlüğü ile Mersin’i sanki Mersin’deymiş gibi gezebilecektir. 40. kez kutladığımız Turizm Haftası dolayısıyla tatil planları yapanlara, deniz, kum, güneş, tarih ve doğa tutkunlarına sesleniyoruz; ‘Bu Sene Mersin’ diyoruz ve Mersinli dostlarımızın, sosyal medya aracılığıyla tüm sevdiklerini şehrimize davet etmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullanıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER