Çamsarı’dan, Tarih Bölümü Öğretim Üyelerine Teşekkür

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kitap yayınlamanın kolay bir iş olmadığını ifade ederek, "Üniversitenin dışa açılan yüzü, ürettiği şeylerdir. Ben ve ekibim bu konuda hassasız. Bu hassasiyeti, üretim yapan...

Çamsarı’dan, Tarih Bölümü Öğretim Üyelerine Teşekkür
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, kitap yayınlamanın kolay bir iş olmadığını ifade ederek, "Üniversitenin dışa açılan yüzü, ürettiği şeylerdir. Ben ve ekibim bu konuda hassasız. Bu hassasiyeti, üretim yapan herkese göstereceğiz" dedi.
Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. Songül Ulutaş’a yayımladıkları kitaplar için Rektör Çamsarı tarafından teşekkür belgesi verildi. Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bozkurt 2012 yılında ’Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Mersin Tarihi’, Yrd. Doç. Dr. Songül Ulutaş da 2015 yılında ’19. Yüzyılda Tarsus’ta Ekonomik ve Sosyal Yaşam’ adıyla birer kitap yayımladı. Mersin’in ve Tarsus’un tarihine tanıklık eden kitaplarda, 1850’li yıllardan 1900’lü yılların ilk çeyreğine kadar kentin ve ilçenin sosyo-ekonomik gelişimi aktarıldı. Emek harcayan insanların kurum tarafından takdir edilmesi gerektiğini belirten Çamsarı, "Kimse boş durmasın, üretsin istiyoruz. Bu hassasiyeti, üretim yapan herkese göstereceğiz. Hazırlamakta oldukları yeni yönetmeliklerle akademisyenlerin her türlü bilimsel çalışmasına destek vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Akademisyen olarak farklı alanlarda çalışmalar yaptıklarının altını çizen Bozkurt ise "Hepimiz akademisyen olmamıza rağmen farklı alanlarda çalışma yapıyoruz. Sosyal bilimcilerin çalışma yöntemleri fen bilimcilerden farklı olabiliyor. Biz sosyal bilimciler kısa vadeli, sonuçları hemen alınabilen ürünler ortaya koyamıyoruz. Kitap yayımlamak, iğneyle kuyu kazmak gibi ancak bize puan ya da maddi karşılığı olmayan bir çalışma. Bu tavrınız için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER