Başkan Can: “Mersin’in Kardeş Şehri Bizim De Kardeş Şehrimizdir”

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehrinin kendilerinin de kardeş şehri olduğunu söyledi.Mersin Büyükşehir Belediyesi Multi Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin’in kardeş...

Başkan Can: “Mersin’in Kardeş Şehri Bizim De Kardeş Şehrimizdir”
Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Mersin Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehrinin kendilerinin de kardeş şehri olduğunu söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Multi Gençlik Değişim Programı kapsamında Mersin’in kardeş şehri olan Başkurdistan-Ufa’dan (Rusya) gelen öğrenciler, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı makamında ziyaret etti.
Konuklarını makamında ağırlayan Başkan Can, kardeş şehir projelerinin önemli olduğunu söyledi.
Öğrencilere Tarsus hakkında da bilgi veren Başkan Can, “Bizimde kardeş şehirlerimiz vardır. Tataristan’ın Aznakay kenti bizim kardeş şehrimizdir. Yirmi yılı aşkındır kardeşliğimiz devam ediyor. Her sene onlar bize, biz onlara sizler gibi, bu günkü yaptığınız gibi ziyaretler yaparız. Hem yurtdışında, hem de ülkemizde kardeş şehir projesini önemsiyoruz. Çünkü sizler bu kardeşlik adı altında bizleri tanıdıkça bizde sizleri tanıdıkça, gelecek nesillere, çocuklarımıza gördüğümüz güzellikleri, gördüğümüz güzel yerleri anlatacağız ve bu kardeşliğimizin daha da pekişeceğine inanıyorum. Yapmış olduğunuz ziyaretten memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Gördüğüm kadarı ile hepiniz öğrencisiniz. Sizlere başarılar diliyorum. İnşallah şehrimizden, memleketimizden ve ülkemizden memnun bir şekilde ayrılacağınıza inanıyorum. Çünkü biz Türkler gerçekten kanı ılık, candan insanlarız. Bizlerden memnun kalmanız için elimizden geleni yaparız” dedi.
Kardeş şehir Ufa’dan gelen 16 öğrenci 10 Ağustos 2015 tarihine kadar Mersin ve çevre ilçelerini gezerek tarihi ve kültürel değerleri tanıma fırsatı bulacaklar.
Karşılıklı kardeşlik ilişkilerini ve kültürel ilişkileri geliştirmek için Multi Gençlik Değişim Programı kapsamında yaşları 14-18 arasında değişen 16’sı yabancı 35 misafir öğrenci Tarsus’ta Kleopatra Kapısı, Kırkkaşık Bedesteni, Şelale, Antik Yol, Taşkuyu Mağarası, Eshab-ı Kehf ve Hayvanat Bahçesini ziyaret ettiler.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER