Tarsus’tan, kent girişine kadar olan alanda bakım ve temizlik seferberliği başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak ana cadde boyunca çift yönlü mıntıka temizliği, orta refüj ve göbeklerde peyzaj ve ağaç budama çalışması yapıyor. 1 Nisan 2014’ün Mersin için bir milat olduğuna vurgu yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, şehir girişinin çarpık yapılaşmanın ötesinde, ilgisizliğe terk edilmiş görünümünün kendisini çok üzdüğünü belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonraki ilk talimatlarından birinin, kentin özellikle doğu girişindeki Mersin’e yakışmayan kendi haline bırakılmışlığın yarattığı nahoş görünümün giderilmesi olduğunu söyledi. Mersin’e dışarıdan gelenlerin de kentimiz hakkında olumsuz kanıya sahip olmasına neden olan ve Mersinlileri üzen kent girişinin bu nahoş görüntüsünün artık tarihe karışacağını ifade eden Kocamaz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ sözünü kendimize ilke ve görev edinerek, gece gündüz çalışıp Mersinimizi hak ettiği noktaya taşıyarak Mersinimize sahip çıkacağız. Çünkü başka Mersin yok” dedi.
Mersin için yeni bir sayfanın açıldığını kaydeden Kocamaz, "Mersin ve Mersin’de yaşayan herkes hizmetin en güzeline layıktır. Gayemiz, hizmet aşkımız ve Mersin’e olan sevdamızla başladığımız bu yoldan, alnımızın akıyla çıkmak ve Mersin’i hak ettiği noktaya taşımaktır" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 10:24
MERSİN’İN DOĞU GİRİŞİ YENİLENİYOR
Yıllardır kent girişindeki hoş olmayan görüntüler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sayesinde artık tarihe karışıyor.
YORUM EKLE
1
Yeni AVM'ye belediyeden izin yok
2
Galatasaray-Fenerbahçe derbisine dair her şey
3
Suriyeliler kaçıyor
4
MUT’TA ELMA ÜRETİCİSİ ÜZGÜN
5
İşte yeni kimliklere ödenecek ücret!
6
MERSİN BAROSU’NDA ALPAY ANTMEN YENİDEN SEÇİLDİ
7
HEMŞİRELERİN YÜZDE 96’SI TÜKENMİŞLİK SENDROMU...
8
İNSANLARIN YÜZDE 90'I BAŞ AĞRISI ÇEKİYOR
9
BORÇLARINIZI YAPILANDIRMADA GEÇ KALMAYIN
10
'KOBANİ' OLAYLARI SPORU DA VURDU
SON DAKİKA HABERLERİ
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
GÜNEŞ
ÖĞLE
İKİNDİ
AKŞAM
YATSI
SIRADAKİ HABER