Tarsus’ta Yaşlılar Yemek Buluştu

Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarsus Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca yaşlılara yemek verildi.Tarsus Öğretmenevinde düzenlenen yemekli dayanışma ve kaynaşma gününe Kaymakam Bekir Atmaca, Cumhuriyet Başsavcısı...

Tarsus’ta Yaşlılar Yemek Buluştu
Mersin’in Tarsus ilçesinde Tarsus Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca yaşlılara yemek verildi.
Tarsus Öğretmenevinde düzenlenen yemekli dayanışma ve kaynaşma gününe Kaymakam Bekir Atmaca, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, Emniyet Müdürü Salim Çakan, belediye başkan yardımcısı Serap Kurtçu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus İlçe Sağlık Grup Başkanı Füsun Kaleli, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kemal Yıldırım, SYDV mütevelli heyeti yöneticileri, yaşlılar ve vakıftan evde temizlik hizmeti ile gıda yardımı alan vatandaşlar katıldı.
Yaşlıları tek tek dolaşarak haftalarını kutlayan Kaymakam Bekir Atmaca, “Aslında hepimiz genciz. Sadece haftanın adı Yaşlılar Haftası olarak geçiyor” dedi.
Kaymakam Atmaca, şöyle devam etti:
“Yaşlılar Haftası Nedeniyle Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak evlerine temizliğe gittiğimiz büyüklerimizle biraraya gelmek istedik. O anlamda vakfımız gerçekten evlerinde tek başına yaşayıp, ev işlerini tek başına yürütemeyecek olan vatandaşlarımızın evlerine gidip kendilerine yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu şekilde yaklaşım 100 vatandaşımız var. Bu projeyi geçen seneden bu yana devam ediyor. Bu projeyle bu gibi yaşlı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Tabi vakıf olarak ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerimiz var. O anlamda vakfımız gerçekten çok ciddi çalışmalar yapıyor. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Öncelikle hepinize sağlık diliyorum. Yine bu çalışmalarımıza ek olarak, erkek vatandaşlarımızın tıraş ihtiyaçlarını da berberimiz sayesinde yapıyoruz. Yine bu proje kapsamında vatandaşlarımızın temizlik ihtiyaçları için hamamla anlaştık. Kendilerini belirli aralıklarla banyo ihtiyaçlarını da karşılayacağız. Önemli olan sizlerin yardımına koşmaktır.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER