Yerel seçimlerin olması gereken sloganları.. Harun Arslan yazdı….

 Afişler, Billboardlar, Raketler, İlanlar.                                                                                                                            Aday adaylarının resimleri ve resmin altında kullandıkları sloganları.
Tabii kendilerine göre can alıcı, etkileyici, hatırda kalıcı.
Ama maalesef gerçekte hiç de öyle değil.
…………
En çok kullanılan slogan “Değişim”.                                                                                                                          “Birlikte yöneteceğiz, Huzur sağlayacağız, Barış gelecek, Elele, Halkla birlikte, Her şey Mersin için, Birlikte sevgiyle, Hizmet için, Halk Adamı, Bilgiyle, emekle, erdemle, Mersin’in gururu, Yüreği sevgi dolu, Belediyeciliğin ustası, Daha iyi bir yaşam, Başaracağız” gibi çeşitli sloganlarla sürüp gidiyor.
Başka illerde ki seçim çalışmalarına bakarsanız, hepsinde yine aynı benzer sloganlarla klasik anlayışın dışına çıkılamıyor.
Bazı sloganlarda adeta ters tepiyor. Barış ve Huzur getirecek olanları anlamak mümkün değil. Sanki Mersin’de bir savaş yürütülüyor. Ateşkes sağlanacak.
En inanılmaz olan da “Birlikte Yöneteceğiz” sloganı. Bunu bu güne kadar tüm adaylar söylemiştir. Fakat seçimden sonra asla bu eyleme dönüşmemiştir. Aslında dönüşmesine de gerek yoktur. Seçtiğimiz kimse bizi yönetecektir. Her kararını birlikte alacak yada her şeyi seçmenlerine soracak şeklinde abartmaya gerek yok.                                       Nasıl olsa gerçekleşmeyecek.
Klasik kent konseyleri de her seçimden sonra kurulur, hiçbir yaptırımı yoktur, zaman israfından başka bir şey değildir. Şimdilerde bir de Muhtar Konseyleri kurmak isteyenler var. Muhtarlarla birlikte yöneteceğiz herhalde.
Bana göre bu seçimin olması gereken tek bir sloganı var “Y E N İ” ve “YENİ” den türetilmiş kelimeler. YENİLİK, YENİLEŞME, “YENİ” yi “YENİLİĞİ” çağrıştıracak sloganlar. Ama asla tekrar anlamında “yeniden” değil ve de Yenişehir’in yenisi hiç değil.
Mersin’in son 25 yılını incelediğinizde kentin önemli karar verici konumlarında genelde aynı kişileri görürsünüz. Bunlar bazen en önemli bir siyasi makamda,  bazen yerel yönetimde bir yerde yada başında, bazen önemli bir oda, meslek grubu, sivil toplum örgütü başında ya da yönetimindedirler. 
Bu kişileri halkımız neredeyse çeyrek asırdır tanıyor, neler yaptıklarını, neler yapabileceklerini çok iyi biliyor ve bunların hepsinin halkın nezdinde bir karnesi var.
Maalesef bu kişilerin çoğunda geçmişte yaptıklarına göre herkesin kabulleneceği büyük bir başarıları yok. Zaten olsa halkta derhal karşılığını bulurdu ve adaylar belirlenmiş olurdu.
Yine aday adaylarının bu güne kadar mesleklerinde yada yaptıkları işlerde üstün bir başarı göstermiş olmaları gerekir.
Ayrıca bu halkın aklı ve hafızası ile alay edercesine, yıllarca Mersin’den ve Mersin gündeminden uzakta kalmış kişilerin birden bire seçimlere bir yıl kala ortaya çıkmaları kabullenilemez bir durum.
Bu kişilerin bazılarının da görev yaptıkları dönemde bu gün Mersin’indeki aksaklıklarda eksikleri ve kusurları olduğu unutulsa da bunları tekrar hatırlamaya çalışıp, tekrarlanmasına sebep olmamalıyız. 
Yine yıllarca hem Milletvekilliğinde hem de Belediye Başkanlığında usanmadan her seçim de aday adayı olan ve kazanamayan ama hiç yılmayan abone nostaljik aday adayları var. Bunları da artık abi olarak bir kenara çekilmeliler ve bir Büyükşehir aday adayımızın söylediği gibi “Gençlerin önünü açılmalı”.  
Şimdi tüm bunlardan sonra “YENİ” kelimesinin anlamını daha iyi anlayabiliyoruz herhalde. 
Yeni bir aday
Yeni bir vizyon,
Yeni bir kan,
Yeni bir anlayış, Mersin’in ihtiyacı.                                                                                      
Eğer değişim deyip, şimdikini değiştirip, eski bir denenmişe döneceksek o zaman bu değişimin kente bir yararı olmayacaktır.
“YENİ” ye denenmemişi ekleyebiliriz.
“YENİ” den gençliği, çalışkanlığı, enerjiyi, yenidünya düzenini tanımayı, dünya ile iletişim kurabilmeyi, köy anlayışından şehir anlayışına geçişi anlamalıyız.
Çok uzun bir zaman kaybına uğrayan, birçok gereksinimi ertelenen, projeleri engellenen, kalkınması, gelişmesi geciktirilen, sorunları biriken Mersin’in bu son derece önemli döneminde bu sorumluluğu gerçekten alabilecek kendine güvenen “YENİ” adaylara, “YENİ” yüzlere, “DENENMEMİŞ” lere ihtiyacı var.   
YENİ olan, YENİ olduğunu ispatlayan, YENİLİK yapacağına, YENİLEŞTİRECEĞİNE inandıran aday kazanacaktır, kentin YENİ geleceği için de “YENİ” kazanmalıdır
YORUM EKLE