Yaşanabilir Bir Şehir

Yeniden Merhaba,
Yaşadığımz güzel şehrimiz Mersin Farkında olmadan günden güne Yaşanamaz hale geliyor.
Belediyeler herfırsatta basın bültenleri ile kendilerinin çok iyi işler yaptıklarını fevkalede çalıştıklarını kamuoyuna duyurmaya çalışıyorlar.
Nedense bunlara inanmak güç geliyor, etrafımıza baktığımızda asli görevleri yol, su kaldırım, bisiklet yolları, parklar sosyal tesisler ve benzeri  faaliyetler yapmak olan belediyeler;
bu yaptıklarını sanki bir marifetmiş gibi bir abartı ile duyurmaya çalışmalarıda anlaşılır gibi değil.
Nasıl bir hizmet anlayışı sergiliyorlar ki; bütün kemikleri kırık, yerinden kımıldasa ölecek olan bir hastayı, olimpiyatlara hazır biri gibi vatandaşa yutturmaya kalkışıp pişkin oluyorlar.
Çok yazık, çok yazık ki  bunun hesabını vicdanlarında nasıl  verecekler anlamak mümkün değil.
O Kadar kötü yönetiyorlar ki, kendilerini hesaba çekip, nerde hata yapıyoruz demek yerine hep birilerine kabat yüklemeye çalışıyorlar.
Alt belediyeler Büyükşehiri suçluyor, Büyükşehir alt kademe belediyeleri ve hükümeti suçluyor, hizmeti alamayan vatandaş derdini kimseye anlatamıyor.
Kısaca bu kent iyi yönetilmiyor, hegeçen günde sorunları daha da büyüyerek aldı başını gidiyor. Kaldırımlar işgal edilmiş, iki küşünün yürümesi adeta zor olur hale gelmiş.
Yollar yapboz tahtası bigi bügün asfaltlanıyor, yarın tekrar kazılıyor bir daha asfaltlanıyor, anlamıyorum ne yapılmaya çalışılıyor. Halkın deyimiyle birilerine iş çıkartlıyor mu diye düşündürüyor insanı. 
Allah aşkına bu güzelim şehrimiz portakal bahçeleriyle özdeşleşmişken nerde kaldı o güzelim bahçeler, gelişi güzel yapılan beton yığınlarına yenik düştüler.
Mersin'liler Mersine Sahip Çıkınız diyen Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün kemiklerini  sızlatırcasına bir kentin doğal güzelliğini, ekonomik kalkınmadaki coğrafi özelliğini yok ediip Mersine edeta kötürlük edercesine bir yapılan bir yerel yönetim ancak bu kadar kötü hale getirebilir. yazık çok yazık bu memleket bunu hak etmiyor. Bu kenti yönetenler eğer bu şehrin değerlerine saygı duyuyorlarsa, insanlarını seviyorlasa bu olumsuz gidişatı dur demeliler, geleceğimiz birilerinin çıkar hesaplarına kurban edilmemeli diyorum. bu kente gerçekten ama gerçekten sahip çıkalım diyorum.

YORUM EKLE