Yaklaşan MTSO seçimleri.

Mersin Ticaret ve sanayi odası seçimleri 7 Eylül 2017 de yapılacak. 4yılda bir yapılan seçimler, Mersin iş dünyasının işleyişine, desteklenmesine, eğitimine ve oda üyelerinin kalkınmasına yönelik projelerin geliştirilmesini yönetecek ekibi seçecek. Mevcut Yönetim Başkan Şerafettin Aşut ve yönetimine önceki yönetimlerden farklı olarak yapmış olduğu çalışmalardan ve MTSO'nun gelişmesinde katkılarına da öncelikle teşekkür etmek isterim.
Demokrasimizin bir gereği olan seçme ve seçilme hakkı burada da tecelli edecek. Etmesine edecek ama % 50 linin altında bir oda üyesinin katıldığı seçimler, çoğunluğun tam olarak desteğini almış olacak mı. Neden katılım daha yüksek olmuyor, oy kullanmaya gelmeyen oda üyelerinin odadan pek bir beklentisi mi yok. Yoksa odanın üyelerine yeterince fayda sağlamadığını mı düşünüyorlar da gelmiyorlar.
İsterdim ki oda seçimlerine katılımın daha fazla olması %80 - % 85 oranında bir katılım ile seçimler yapılsa idi, katılımın fazla olması ile seçimde dengelerin değişeceğini düşünmekteyim.
Ben 20 yıldır MTSO’nun üyesiyim şimdiye kadar odanın bir dolaylı veya doğrudan bir desteğinden faydalanmadım, ne bir kredi ne bir hibe veya projelerinden, gezilerinden. Bu benden kaynaklana bir eksiklik olabilir, burada kimseyi suçlamak istemem, Oda yönetimi iyi çalıştığını güzel işler yaptığını iddia edebilir, buna da sözüm olmaz ama bu konuda resmi rakamlar olur, istatistikler olur o zaman bir karşılaştırma yapılır ve eleştirilir.
Benim oda seçimleri için söylemek istediğim asıl mesele, ben 20 yıldır oda üyesiyim demiştim ya bu noktada 4 -5 seçim dönemi geçirmişimdir. Bu seçim dönemlerine baktığımda gördüğüm yüzlerin birçoğu hala aynı kişiler, bu koltuk bu kadar önemli mi, bu kadar vazgeçilmez mi? neden bu yönetimler her dönemde %90 oranında aynı kişilerden oluşuyor değişmiyor, daha heyecanlı aktif olarak çalışacak yenilikler getirecek birileri gelmez mi hep aynı kişiler mi  seçilir. Bu seçilenler çok başarılı oldukları için mi  sürekli seçiliyorlar bunu sorgulamak gerekmez mi? Ayrıca yasala olarak bir engel yok istedikleri kadar seçilebilirler buna bir diyeceğim yok. MTSO kimsenin isteyerek üye olduğu bir yer de değil, yasa ile kurulan belli bir aidatı olan üyelerine bazı belge ve evrakları ücreti karşılığında veren mesleki bir kuruluş, yine seçimle gelen bir yönetim kadrosunun da olması gerekir.
 
Ben derim ki MTSO bu şehrin ekonomik , sosyal, kültürel, ve eğitim alanlarında bilgi birikimi ve gücünü kullanarak bu şehrin gelişimini sağlayacak lokomotif olabilecek kuruluşlarından birisidir.
MTSO’nun  etkisi ve önemi, çok büyük sivil toplum hareketi başlatarak, bir çok sorunun çözümüne ve  gelişimine katkı sağlayacak güçte olması, odayı  yönetecek kişilerin sürekli değişerek, farklı bakış açıları ile renk katacak, yeni fikirler üretecek kişilerden oluşması etkinliğini ve işleyişini değiştirecektir.
O yüzden MTSO seçimlerine geniş katılımların ve yeniliklerin sağlanabilmesi için daha önce 4-5 dönem meclis üyeliği yapmış ve yönetimde bulunmuş kişilerin, yasal olarak bir engel yok ama GENÇ’lerin de seçilerek yönetimde hak sahibi söz sahibi olmaları için gönüllü olarak seçimlere katılmamaları, yönetimlere renk katacak parlak fikirleri olacak yeni kişilerin seçilmelerinin önlerini açmalarıdır. Yoksa oda başkanı olsan yönetimde olsan, meclis üyesi olsan faydalı bir şeyler yapmadıktan sonra, tüm üyelerin odanın farkında olmasına katkın olmadıktan sonra 5 dönem buralarda olmanın ne anlamı var, bırakın geriden gelenler bir şey yapsın da bunlardan sizde faydalanın. 
YORUM EKLE