Türkiye'nin Parlayan Yıldızı Mersin..

Mersin, akdenizin doğusunda güneyin insici stratejik bir konuma sahip Türkiye'nin ortadoğuya açılan kapısı.
Böyle önemli bir konuma, coğrafi güzelliğe sahip olan Mersin'in siyasilerden yana bir türlü yüzü gülmüyor, hakettiği yatırımlar yapılmıyor. 
Macit Özcan'ın deyimiyle bir dünya kenti... Bu söylemde dünyanın neresinde bir kent olduğunu düşündürmekte, gerçekte söylenen bir sözmü? yoksa günü kurtaran politik sözlerden birisi mi? Sadece seçim dönemlerinde yolları yapılan gereken hizmeti alamayan günü kurtaran politikalarla geçiştirilen bir şehir.
Geçmişe baktığımızda bir dönem üç bakanı olan fakat hiç bir yatırımın yapılmadığı adeta unutulan bir şehirdi.
Üç bakanı olmasına rağmen devlet imkanlarından yeterince faydalanamayan aşırı göç alarak düzensiz bir şehir haline gelen Mersin bu kötü durumu haketmiyor. 
İktidar Partisi AK Parti, Muhalefet Partileri CHP ve MHP milletvekilleri 8 yıllık dönemde ne yapt? Milletvekilleri ciddi anlamda Mersine ne katkıda bulundu? Sorgulamak gerekirse hiç bir şey yapılmadı! 
İktidardan yana yüzü gülmeyen, belediyelerden gereken hizmeti alamayan bir şehir.
Belediyelerin hizmetlerini dikkatlice gözden geçirecek olacak olursak, ortada ciddi anlamda bir hizmet olmadığını görüyoruz. Mersin'de yaşayan birçok kişi belediyelerin hizmetlerinden nede Milletvekillerinin Mersin'e yeterince katkı sağladığı olduğunu görmek zor gibi. Yine bir seçim dönemine girmekteyiz.
Bazı siyasi demeçlerin değiştiğini görmeye başladığımızı söyleyebiliriz.
Artık öyle eskisi gibi bol keseden atarak oy, avcılığı yapılmamaktada.
Bu durum artık boş vaatlerle  seçmenin karşısına çıkılmayacağının bir göstergesi.
Bu dönem istiyoruz ki Mersin kazansın gerek iktidar Partisinden gerekse Muhalefet Partisinden  Milletvekilleri Mersin için ciddi bir
çalışma yapsın.
AK Parti, Önceki dönem Milletvekillerine listede yer vermeyerek Mersin'de bu durumun sanki böyle olduğunu bunların yeterince çalışmadıklarını kanıtlar gibi bir durum sergiler gibi oldu.
Diğer Partilerde Kısmen Adaylarını değiştirerek hizmet edecek adaylara yer veriyor gibi görünüyor. Seçim sonrası görmek isteriz bu Seçilen adayları mersine ne kadar hizmet edecekler, takipçisi olmak isteriz, eğer seçimden önce halka yaklaştıkalrı kadar seçildikten sonrada halka yakın olurlar ise... Mersin i hakkettiği yere getirmek için ne ler yapacaklar görelim, iktidarı muhalefeti birlikte el ele verip  kazanan Mersin diyelim.

YORUM EKLE