Trafik Sorunu Bat-Çık yaparak Çözülürmü ?

 Trafik sorunu bat-çık yaparak çözülür mü ? Sorun sadece kavşaklar mı? Mesele sadece araçların akışını sağlamak mı ? Ya çevre düzeni, yayaların durumu ne olacak bunlarda düşünüldü mü? Araç trafiğini rahatlatmak adına, araçların karşı tarafa geçişin ışıkta beklemeden rahatlatırsın  hepsi bu. Esas mesele trafiği çile haline dönüştüren asıl nedenleri görüp onlara karşı önlem almak değil mi ?

Tulumba bat-çık yapıldı trafik sorununu çözdü mü dersiniz, yine yoğunluk yine tıkanıklık kuzeyden gelip Çetinkaya istikametine gitmek için, alttan geçiyorsun Hilton kavşağında bekliyorsun buraya da mı bat-çık yapacaksınız. Doğudan batıya Üstten geçiyorsun daha bat-çık bitmeden araç kuyruğu trafik tıkanıklığı oluyor ne değişti dersiniz.  Sadece birileri buradan inanılmaz para kazandı. Müteahhit kazandı vatandaş kaybetti millet kaybetti. Paralar çarçur oldu. Bu parayla Mersin’e neler yapılırdı bir düşünün derim.  Peki akşam saatlerinde Hilton önünden Atatürk parkına kadar olan sıkışıklığa nasıl çözüm bulacaksınız her yere bak-çık mı yapacaksın. Yine çözüm olur mu? Milyonları toprağa gömmek olur sadece.

 Çözüm trafiği çekilmez hale getiren sorunları tespit etmek ve kalıcı çözümler üretmek.

1.       Trafiği çileye dönüştüren en önemli sorun Otopark sorunu, yeterli otopark olmayınca sağlı sollu gelişi güzel park yasağı olan yerlere park edilince trafik akışında yavaşlama oluyor. Büyükşehir olarak eğer otopark yapmak için vatandaştan aldığın 100 milyonu bu iş için kullanmış olsaydın, bu sorun olmazdı. Genel otoparklar yapsaydın vatandaş aracını yol kenarına değil bu parklara koyardı. Trafik ışıklarında düzenli sinyalizasyon olsaydı kısmen de olsa akıcı trafik olur sorun aza inerdi.

2.       Toplu taşımada yılların birikimiyle gelen sorunları işin içinden çıkılmaz bir hale getirdi. Bütün minibüsler  GMK’ dan  geçiyor dolayısı ile 2 şeritten ibaret olan yol trafiği kaldırmıyor, trafik ihlalleri ve gelişi güzel park burada da olunca, trafik çilesi iyice katlıyor. Madem hafif raylı sistem bu şehre getirilemiyor o zaman, minibüslerin güzergâhları yeniden düzenlense, minibüs yoğunluğu diğer caddelere dağıtılsa sorun biraz olsun çözülmez mi? Aslına bakarsanız Mersin’de trafik sorunu diye bir şey yok, OTOPARK sorunu ve sorunlara duyarsız, kurallara uymayan bir kesim var bunları düzelterek ve Trafik kurallarına uyan bir toplum meydana gelirse sorun ortadan kalkar. Trafikte sorun diye bir şey kalmaz. Büyükşehir Belediyesi de Bat- çık yapacağım diye Milyonları sokağa atmaz.

YORUM EKLE