Geleceğin uçakları böyle mi olacak?

Tüm dünyada giderek ucuzlayan ve ulaşım kolaylığı sağlayan uçakların geleceği nasıl olacak? İşte NASA'nın tasarımlarına göre 2025 yılının uçağı.

Geleceğin uçakları böyle mi olacak?

Havacılık sektörü tüm dünyada altın çağını yaşamaya başladı. Artan rekabetle birlikte uçuş standartları üst seviyelere ulaşırken bilet fiyatları ise giderek düşüyor. Erken rezervasyon imkanları ve ucuza bilet sağlayan satış sistemleri sayesinde günümüzün ulaşım trendi hava yolları haline geldi.

Havacılık sektörü ise bu özelliğini kaybetmeyi hiç düşünüyor. Birçok firma geleceğin tasarımlarını daha şimdiden hazırlayıp, sektöre yön vermek için uğraşıyor.

İşte Geleceğin Uçağı

Boeing, Lockheed Martin gibi uçak şirketleri ilginç tasarımlarını tüm dünyaya göstermeye başladı. Ancak 2025 için yapılan öyle bir uçak tasarımı var ki bu fikrin tutacağını düşünmek için kurumun ismi bile referans oluyor.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, NASA tarafından hazırlanan bu 2025 yılı uçağı, kıtalar arası ucuz yolculuklar için tasarlandı. Çevre dostu  uçaklar, mekiklere benzer özellikleri sayesinde aktarma yapmadan kıtalar arası ekonomik yolculuklar sağlayacak.

Şu anda NASA'nın üzerinde çalıştığı bu proje oldukça ilginç özelliklere sahip.


(ShiftDelete.Net)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER