Cepte yeni dönem yarın başlıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, mobil telefonlarda tarife sayısının her geçen gün arttığını, bu nedenle vatandaşların en uygun tarifeyi seçmekte zorlandığını belirtti.

Cepte yeni dönem yarın başlıyor

Yıldırım ''Cep telefonlarında tarife karışıklığına son vermek için işletmecilerin internet sayfalarından tarifeler arası karşılaştırma yapan uygulama sunmalarını istedik. Vatandaşlarımız 19 Mart itibariyle artık tüm işletmecilerin internet sitelerinde tarifeler arası karşılaştırma yapabilecek'' dedi.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mobil telefon sektöründe yaşanan gelişmeler ve numara taşıma hakkının sağlanması ile mobil işletmeciler arasında rekabetin arttığını ifade etti.

Rekabet ortamı sayesinde vatandaşların her geçen gün daha uygun şartlarda mobil telefon hizmeti almaya başladığının altını çizen Yıldırım, ''Bu durum nedeniyle işletmeciler her gün yeni tarifelerle vatandaşların karşısına çıkmaya başladı. Artık vatandaşlar yüzlerce farklı tarife arasında seçim yapar oldu. Ancak telefon kullanıcıları bu kadar çeşit arasında seçim yapmakta zorlanmaya başladı'' diye konuştu.

-''BTK çalışma başlattı''-

Mobil telefon kullanıcılarının kendilerine en uygun tarifeyi seçebilmek için, tarifeleri kolay bir yolla karşılaştırma ihtiyacı duyduğunu belirten Yıldırım, bu nedenle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) çalışma başlattığını söyledi.

Vatandaşların hak ve menfaatlerinin gözetilmesi amacıyla, tarifeler arasında kolayca karşılaştırma ve seçim yapabilmesine yönelik, Turkcell, Vodafone ve Avea'dan internet siteleri üzerinden, kendilerine ait tarifeler arası karşılaştırma yapan uygulama sunmalarını istediklerini bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:

''Tarife karşılaştırma için BTK tarafından koordine edilen çalışmalar sonuçlandı. İşletmeciler tarafından hazırlanan internet sayfaları, 19 Mart 2013 tarihinde saat 11.00 itibariyle test amaçlı olarak kullanıma açılacak. Bu sayede vatandaşlarımız her mobil işletmecinin kendi internet sitesi üzerinden kendi tarifelerini ve paketlerini karşılaştırma imkanı bulacaklar. Burada önemle vurgulamak isterim; her işletmecinin kendi internet sitesi üzerinden, diğer işletmecilere ait değil, yalnızca kendilerine ait tarifeler karşılaştırılabilecek. Ancak, 3 firmanın internet sitesine girerek ayrı ayrı işletmecinin tarifeleri arasında da karşılaştırma yapılabilir. Ayrıca test sürecinde karşılaştırma sayfalarına yönelik görüş ve öneriler BTK'ya iletilebilecek.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER