Tarsus'un Kurtuluşu

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ve 3 gün sürecek olan kutlamalar, Tarsus Cumhuriyet Meydan’ında sinsin gösterisi ile başladı.

Tarsus'un Kurtuluşu

Büyük coşku ile başlayan kutlama törenine, Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşundan bu yana, Tarsus’ta barış ve kardeşlik ortamını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bugün Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü.  94 yıl geçti bu toprakları düşman işgalinden kurtaralı. O dönemde bu topraklar bizlere emanet edildi. O günden bugüne Tarsus çok değişti ve gelişti. Ancak Tarsus’un gelişmesinden çok büyük rahatsızlık duyanlar var. Bu topraklarda yaşayan herkes kökeni, inancı ne olursa olsun bu ülkenin evladıdır. Tarsus’ta yıllardır bu kadrolar, Tarsus’un birliği ve bütünlüğü için mücadele etti. Bundan sonra da bu barış ve kardeşlik ortamının sağlanması sizin sayenizde devam edecek” şeklinde konuştu.

Birlik ve beraberliğin sağlanması için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Vatan sevgisini bize aşılayan atalarımızın muhteşem zaferi neticesinde güzel kentimizin düşman işgalin kurtuluşunun 94. yılını kutluyoruz. Biz Tarsus’ta vatandaşlarımıza din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın kucak açıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi korumak adına hep birlikte hareket etmeliyiz”

Soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gösterilen etkinlikte vatandaşlar, Akın Çökel, Abdil Çemer ve Tarsus Türk Halk Müziği Derneği Başkanı Gazi Baydemir’in seslendirdiği  şarkılarla doyasıya eğlendi. Yakılan ateş etrafında sinsin oyununu oynayarak keyifli dakikalar yaşadı.

Türklerin Orta Asya hayatından bu yana oynanmakta olan sinsin oyunu; yiğitlik ve mertlik gösterisini temsil ederken, müziğinde de buna bağlı olarak oyuncu ve seyircileri coşturan kahramanlık nağmeleri bulunur.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2015, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER