Korsan Gösteride Ölen Çocuk Toprağa Verildi

Tarsus ilçesinde, izinsiz gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuk toprağa verildi.Tarsus Fahrettinpaşa Mahallesi’nde, Doğu ve Güneydoğu’daki olayları protesto...

Korsan Gösteride Ölen Çocuk Toprağa Verildi
Mersin’in Tarsus ilçesinde, izinsiz gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuk toprağa verildi.
Tarsus Fahrettinpaşa Mahallesi’nde, Doğu ve Güneydoğu’daki olayları protesto için düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında karnından ağır yaralanan Davut Özer (13), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Dün gece Adana Adli Tıp Kurumu’nda alınan Davut Özer’in cenazesi ikamet ettiği Fevziçakmak Mahallesi’ndeki evine getirildi.
Fevziçakmak Mahallesi’nde bulunan Nur Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Davut Özer’in evinin önünde oluşturulan yaklaşık 2 bin kişilik kortej, Şehir Mezarlığı’na kadar yürüdü. Kortejin önünde terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ve ölen Davut Özer’in fotoğrafları taşındı. Şehir Mezarlığı’nda marş okuyan kalabalık, Davut Özer’i alkışlarla toprağa verdi.
Bu arada, Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise Fahrettinpaşa Mahallesi’nde akşam saatlerinde eylem yapan PKK/KCK terör örgütüne üye gruplara dağılmaları yönünde uyarı yapıldığı, ancak grubun uyarıya karşılık polise molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı attığı, ayrıca grup tarafından silah ve av tüfekleriyle ateş edildiği belirtildi. Olaylar sırasında ’dom dom kurşunu’ diye tabir edilen av tüfeği saçması ile yaralanan Davut Özer’in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, konunun araştırılarak en yakın zamanda faillerin tespiti ve yakalanmasının sağlanacağı kaydedildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER