Son Hasadı Bozdoğan Yaptı

Elde edilen un vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Son Hasadı Bozdoğan Yaptı

KUNDURU BUĞDAYININ SON HASADINI BAŞKAN YAPTI

TARZIHUSUSİ BAŞKAN BOZDOĞAN.

Tarsus Belediyesi, kunduru buğdayı ve arpa hasadını tamamladı.

Belediyenin hasat ettiği ürünlerden bir kısmı atalık tohum olarak Gen Bankasında muhafaza altına alınırken, bir kısmı çiftçiye dağıtılıyor, kalan kısmı ise un ve kepek yapılarak vatandaşlara dağıtılıyor.

Belediyenin öncülüğünde ekimi gerçekleştirilen Kunduru Buğdayının son hasadı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından yapıldı. Bozdoğan, Tarsuslu çiftçilerin emeğine dikkat çekmek için şalvar giydi, kasket taktı ve eline orağı alıp ekin biçti.


 

Yerli tohum seferberliği başlatan Tarsus Belediyesi, atalık tohumlar kullanarak ektiği buğday ve arpa tarlalarında hasadı tamamladı.


 

Belediyenin kendi olanaklarıyla ektiği 90 dönümlük alanda yetiştirilen kunduru buğdayı ve arpanın hasadı yapıldı. Yapılan hasatlarda 40 ton buğday ile 10 ton arpa edildi.


 

Tohumlar Gen Bankasına teslim ediliyor.

Elde edilen ürünün bir kısmı yerli tohumların sürdürebilirliğini sağlamak ve gelecek nesillere aktarmak için tohum gen bankasına teslim ediliyor, bir kısmı da üreticilere dağıtılıyor. Böylece yerli tohumun ekim alanı artırılıyor.


 

Elde edilen un vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılırken elde edilen kepek de hayvancılık yapan çiftçilere dağıtıldı.

Buğday ve arpanın bir kısmı da işlenerek una ve kepeğe dönüştürüldü. Elde edilen un vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılırken elde edilen kepek de hayvancılık yapan çiftçilere dağıtıldı.

Aralık ayında ekimi gerçekleştirilen Kunduru Buğdayının son hasadını Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan yaptı. Haluk Bozdoğan, Tarsuslu çiftçinin emeğine ve Tarsus kültürüne dikkat çekmek için şalvar giydi, sekiz köşe kasket takıp elinde orakla ekin biçti.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2021, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER