Tarım İşçileri için çadırlar kuruldu.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin önemli tarımsal bölgeleri arasında yer alan Mersin’de, tarım sektöründe emek harcayan mevsimlik işçilerin yaşam standartlarının yükselmesi adına çalışmalarına devam ederken, ortak projelere de destek veriyor.

Tarım İşçileri için çadırlar kuruldu.

Maya Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de yerel ortak olarak dahil olduğu proje kapsamında, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından mülteci konumundaki Suriyeli mevsimlik tarım işçileri için gönderilen çadırlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı desteği ile Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu-Limonlu Mahallesi sınırları içerisinde kuruldu. Tarımda sürekliliğin sağlanması için büyük önem taşıyan mevsimlik tarım işçileri, hasat, budama, ot alma ve çapalama gibi işlerde çalışıyor.

Adanalıoğlu bölgesine 33 çadır kuruldu

Mevsimlik tarım işçileri için kış ve yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilecek, taşınması kolay, içinde keçe bulunan ve su geçirmeyen 33 çadır kurulurken, ayrıca 2 adet de ortak kullanım alanı olacak, içerisinde sağlık kontrolü veya sosyal bilgilendirmeler yapılabilecek çadır kuruldu.

Bölgede bulunan seralarda ve tarlalarda çalışan mevsimlik tarım işçilerinin yaşam alanlarının iyileştirilmesini hedefleyen proje, önümüzdeki günlerde Tarsus’a bağlı Atalar Mahallesi’nde bulunan mevsimlik tarım işçileri için de uygulanacak.

“Tarım işçilerinin yaşam kalitelerini yukarıya doğru çekmek için çalışıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, yürütülen proje hakkında bilgi vererek, “Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Maya Derneği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak mevsimlik tarım işçilerinin yaşadıkları bu alanda yaşam kalitelerini yukarıya doğru çekebilmek için bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. 48 adet korunaklı, soğuğa-sıcağa dayanıklı çadır alanlarını kurmuş bulunuyoruz. Bunların 33’ü Adanalıoğlu bölgesinde, 15’i de Atalar Mahallesi mevkiinde kurulacak. Tabi daha farklı alanlarda da çalışmalar sürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığımız zemin çalışmasını yaptı, Sağlık Dairesi Başkanlığımız gerekli sağlık taramalarını yaptı, Mezarlıklar Dairemiz bütün çadır alanlarının kurulumu ile ilgilendi. Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairemizle ortaklaşa bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER