TOHM Eskrimcilerine Hakemlik Eğitimi Verdi

Mersin’deki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) bünyesinde çalışmalarını sürdüren eskrim sporcularına hakemlik, ekipman bakımı, temizliği ve tamiratı konularında eğitim verildi.

TOHM Eskrimcilerine Hakemlik Eğitimi Verdi
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin’de faaliyete geçen TOHM bünyesinde yer alan 34 eskrim sporcusu çalışmalarını Servet Tazegül Spor Kompleksi eskrim antrenman salonunda sürdürüyor. Mersin eskrim antrenörleri Osman Yalçın ve Emre Işık gözetiminde Mersin’de kampa giren sporcuların, 2016 yılında Brezilya’nın Rio şehrinde yapılacak Yaz Olimpiyat Paralimpik Oyunları ile 2020 yılında Japonya’nın Tokyo şehrinde yapılacak Yaz Olimpiyat Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere yetiştirilmeleri amaçlanıyor.

Bu kapsamda, sporculara Türkiye Eskrim Federasyonu tarafından görevlendirilen uluslararası hakem Cansu Tor tarafından hakemlik, ekipman bakımı, temizliği ve tamiratı eğitimi verildi. Verilen eğitim sayesinde sporcularımızın uluslararası arenada yaptıkları branşla ilgili kuralları net bir şekilde öğrenmeleri ve bilinçli hareket etmeleri hedefleniyor.

Eğitimle ilgili bilgi veren antrenör Osman Yalçın, başarılı sporcular yetiştirmek için çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini belirterek, "Hazırlıklar çok iyi gidiyor. Sporcuların performansları yükselirken, daha profesyonel yaşamaya başladılar. Bu tür eğitimler sayesinde sporcularımızın kendilerine güvenlerinin daha da artacağına ve daha iyi yerlere geleceklerine inanıyorum” dedi.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salman Malkoç ise ”17. Akdeniz Oyunları’nın ardından Mersin’e kazandırılan birbirinden eşsiz spor tesislerimiz sayesinde adeta bir spor kenti haline geldik. İlimizde olimpiyatlara milli sporcular yetiştirecek olan Olimpiyat Hazırlık Merkezimizin ülkemiz ve milletimiz adına büyük sporcuların tohumlarını atarak büyük başarılar alacağı kanaatindeyim. Bakanlığımız tarafından verilen bu eğitimler sayesinde sporcularımız daha da bilinçleniyorlar” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER