Okçularımızın Başarısı

Mersinli okçular, İzmir’de düzenlenen Büyükler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nın Makaralı Yay Büyük Bayanlar kategorisinde Türkiye ikincisi olarak gümüş kupanın sahibi oldular.

Okçularımızın Başarısı
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı’nca 14-16 Şubat 2014 tarihleri arasında İzmir’de Büyükler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Şampiyonaya 31 ilden 487 sporcu katıldı. Şampiyonada Mersin’i, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları Aleyna Akçınar, Betül Demir, Ecem Dinçer üçlüsü temsil etti. Yıldızlar kategorisinde yer alan genç okçular, yarışmaya tecrübe amaçlı Büyük Bayanlar kategorisinde katıldı. Takım yarışmalarında Makaralı Yay Büyük Bayanlar kategorisinde sıralama atışlarında bin 657 puan atarak Türkiye sıralamasında 4. olan Mersinli okçular, yapılan eleme atışları sonunda ise Türkiye ikincisi olma başarısı göstererek gümüş kupa aldılar.

Aynı yarışmada bireysel sıralamada Türkiye 7.’si olan Aleyna Akçınar, 560 puanla kendi rekorunu kırarak 17-23 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak olan milli takıma davet edilerek 25 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında Fransa'nın Nimes kentinde gerçekleştirilecek “Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası”na hazırlık çalışmalarına başlamış oldu.

Şampiyonayla ilgili açıklama yapan Türkiye Okçuluk Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve sporcuların antrenörü Aytekin Ataş, alınan sonuçlardan memnun olduğunu belirterek, “Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Disiplinli çalışmanın önemini ve karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarılarımızın alınmasında bizlere her türlü desteği veren ve kapılarını sonuna kadar açan Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'na ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Salman Malkoç'a çok teşekkür ediyorum. Hayalimiz olan okçuluk sahasının ve salonunun yapılması konusunda da destek bekliyoruz. Bu destekler olduğu sürece yakında yeni başarılara da imza atacağız” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER