MİY zirve, Konya kimlik

Ligin 12. haftasında birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanacak. Bu mücadeleler içerisinde zirve yarışı için 3 puana en yakın taraf ise Fenerbahçe. Galatasaray ve Beşiktaş’ı ise zorlu bir hafta sonu bekliyor. Konya deplasmanına gidecek olan Mersin İdman Yurdu ise kısıtlı imkanlarına rağmen zirve inadını sürdürüyor.

MİY zirve, Konya kimlik
Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 12. haftasında özellikle bu hafta zirve mücadelesi veren 4 büyüklerin mecburi 3 puan hesaplamalarının yanı sıra, alt sıralarda kalan ekipler ise çekişmeli maçlara sahne olacak. 12. haftanın 3 puana en yakın takımı ise Balıkesirspor ile mücadele edecek olan Fenerbahçe olarak gözükürken, Beşiktaş ile Trabzonspor ise Konya’da karşı karşıya gelecek.

TORKU KONYASPOR - MERSİN İDMANYURDU
Ligin iyi kadrolarına sahip olan iki ekipten ev sahibi Torku Konyaspor, ligde 12 puanla 11. sırada yer alıyor. Mersin İdmanyurdu ise flaş bir çıkış yakalayarak 20 puanla 4. sırada zirve mücadelesi içerisinde. Ev sahibi Torku Konyaspor yeni teknik direktörü Aykut Kocaman ile bir çıkış yakalamaya çalışsa da, henüz oyun kimliğini bulmuş değil. Bol gollü geçmesi beklenen Torku Konyaspor - Mersin İdmanyurdu karşılaşması, iki takım içinde kritik bir öneme sahip.

GENÇLERBİRLİĞİ - GAZİANTEPSPOR
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Ankara’da, Gençlerbirliği ile Gaziantepspor karşılaşacak. İki ekip de ligin demirbaşlarından. Yıllardır orta sıralardan kurtulamayan, maddi sıkıntılar yaşayan ve aynı zamanda mütevazi kadro yapılarıyla birbirine benzeyen bu iki ekibin karşılaşması kıyasıya bir maça sahne olacak. Ligde Gaziantepspor, geride kalan 11 haftada 15 puanla 10. sırada, Gençlerbirliği ise 13 puanla 12. sırada yer alıyor. Yine ligde puan tablosunun orta sıralarını ilgilendiren bu mücadele de 3 puan kazanan takım rahat bir nefes alacak.

BALIKESİRSPOR - FENERBAHÇE
Ligin dibine demir atan Balıkesirspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, zirve yarışında rakiplerinin puan kaybedebileceği bu haftada 3 puana en yakın taraf olarak gözüküyor. Balıkesirspor’un oynadığı futbol ve şu anki konumu sebebiyle sarı-lacivertli takım maçın favorisi. Ligde geride kalan 11 haftada 5 puan toplayabilen Balıkesirspor 18. sırada yer alıyor. Fenerbahçe ise topladığı 21 puanla 3. sırada.

GALATASARAY - AKHİSAR BELEDİYESPOR
Cumartesi günü oynanacak olan Galatasaray - Akhisar Belediyespor karşılaşmasının hikayesi bir nebze de olsa maçın önüne geçiyor. İtalyan teknik adam Cesare Prandelli ile yollarını ayırdıktan sonra Hamza Hamzaoğlu ile anlaşan sarı-kırmızılı takımın yeni teknik direktörü, Cumartesi günü TT Arena’da eski takımına karşı Galatasaray Teknik Direktörü olarak ilk kez bir lig maçında yedek kulübesinde olacak.
Akhisar Belediyespor’da da bir dönem teknik direktörlük görevi yapan Hamzaoğlu, ligde Manisa ekibini kalıcı hale getirip, oynattığı futbolla da büyük beğeni toplamıştı. Akhisar Belediyespor’dan ayrıldıktan sonra ise milli takımda yardımcı antrenörlük yapan Hamza Hamzaoğlu, geçen hafta içerisinde sarı-kırmızılı ekip ile anlaşmıştı. Galatasaray’ın başında ligdeki ilk maçında eski takımı Akhisar’a karşı mücadele verecek olan deneyimli teknik adam için bu maçın hikayesi kariyerinde farklı bir yere sahip olacak.

BURSASPOR - KASIMPAŞA
Ligin geride kalan 11 haftasında 16’şar puanla 6 ve 7. sırayı paylaşan iki takımın mücadelesinin yaşanacağı Bursaspor - Kasımpaşa maçı, oyun kalitesi açısından seyir zevkinin üst düzey olacağı mücadelelerden. Son haftalarda oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan yeşil-beyazlı takımın, Kasımpaşa karşısındaki en büyük kozu ise ev sahibi olması. Geçen hafta zorlu Başakşehir deplasmanından 1 puan alan Bursaspor, yine geçen hafta Çaykur Rizespor’a 3 gol atan Kasımpaşa karşısında önemli bir maça çıkacak. İki ekibin de 3 puan parolasıyla sahada olacağı karşılaşmadan galibiyetle sahadan ayrılan ekip, zirve mücadelesine daha da yaklaşacak. Maçın berabere bitmesi halinde ise orta sıralardaki takımların puanları neredeyse birbirleriyle eşitlenecek.

ÇAYKUR RİZESPOR - KARDEMİR KARABÜKSPOR
Ligde umduğunu bulamayan Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor, 12. haftada birbirleriyle kritik bir mücadeleye çıkacak. İki ekibin de mutlak puana ihtiyacı olduğu bugünlerde, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftası alt sıraların da belirleyici takvimi olacak. 1 puanın bile iki takıma yetmeyeceği Çaykur Rizespor - Kardemir Karabükspor maçında avantajlı taraf ise ev sahibi olan Karadeniz ekibi. Ligde geride kalan 11 haftada 10 puan toplayan Çaykur Rizespor 15. sırada, Kardemir Karabükspor ise 8 puanla 17. sırada yer alıyor.

ESKİŞEHİRSPOR - İSTANBUL BAŞAKŞEHİR
Spor Toto Süper Lig’e bu sene yükselmesine rağmen Abdullah Avcı yönetiminde iyi bir çıkış yakalayan İstanbul Başakşehir, ligin 12. haftasında zorlu Eskişehirspor deplasmanına konuk olacak. Başakşehir, ligde geride kalan 11 haftada oynadığı pozitif futbolla iyi sinyaller verirken, maddi sıkıntılardan bir türlü kurtulamayan Eskişehirspor ise henüz beklentilere karşılık vermiş değil. Ev sahibi avantajını iyi kullanmak isteyen Eskişehirspor’da 1 hafta içerisinde ligde Fenerbahçe ve kupada Galatasaray ile oynanan maçların dezavantajı olabilir. Ligde geride kalan 11 haftada 12 puan toplayan Eskişehirspor 14. sırada, 15 puanlı İstanbul Başakşehir ise 9 sırada bulunuyor.

BEŞİKTAŞ - TRABZONSPOR
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftası kritik bir maça sahne olacak. Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşma zirve mücadelesini yakından ilgilendiriyor. Ligde geride kalan 11 haftada topladığı 23 puanla zirvede yer alan siyah-beyazlı takımı, Trabzonspor 18 puanla 5. sıradan takip ediyor.
Beşiktaş’ın stadının henüz yapım aşamasında olması sebebiyle Trabzonspor maçı Konya’da oynanacak. Siyah-beyazlıların ev sahibi olacağı maçta iki takımın da son haftalarda yakaladığı çıkış, mücadelenin seyir kalitesini artıracak.

SİVASSPOR - SUAT ALTIN KAYSERİ ERCİYESSPOR
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftası Sivasspor - Suat Altın Kayseri Erciyesspor karşılaşması ile sona erecek. İki Anadolu ekibi de ligde geride kalan 11 haftada umduğunu bulamadı. Kayseri ekibi hafta içerisinde yeni teknik direktörü Uğur Tütüneker ile anlaşırken, geçen hafta 4-0’lık skorla galip geldikleri Balıkesirspor maçının moraliyle zorlu Sivas deplasmanında ter dökecek. Kötü günler geçiren Sivasspor ise Suat Altın Kayseri Erciyesspor maçını bir çıkış maçı olarak görüyor. Ligde geride kalan 11 haftada Sivasspor topladığı 9 puanla 16. sırada yer alırken, Kayseri ekibi ise 12 puanla 12. sırada.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER