Kış Temel Eğitimi

Mersinli dağcılar, Karboğazı Turizm Bölgesi’nde aldıkları iki günlük eğitimle zorlu kış şartlarında nasıl hayatta kalabileceklerini öğrendiler.

Kış Temel Eğitimi
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Dağcılık İl Temsilciliği tarafından geçen ay Mersin’de ilk defa verilen “Kış Temel Eğitimi”ne katılan dağcılara “Kış Gelişim Eğitimi” verildi. Dağcılık İl Temsilcisi Musa Uğur tarafından organize edilen ve Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesinde bulunan Karboğazı Turizm Bölgesi’nde 15-16 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitime 19 sporcu katıldı. Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörlerinden Musa Kazım Cıncık ve Murat Canlı'nın verdiği zorlu eğitimde Mersinli dağcılar, zorlu kış şartlarında, karda, tipide mahsur kalmaları durumunda nasıl hayatta kalabileceklerini, kış şartlarında nasıl emniyet alabileceklerini, herhangi bir yaralanma durumunda yaralıyı nasıl koruma altına alabileceklerini, kar mağarası ve iglo (eskimo evi) gibi korunacak yer yapmasını öğrendiler.

Dağcılık İl Temsilcisi Uğur, yaptığı açıklamada, Karboğazı mevkiinin Mersinli dağcılar için bir şans olduğunu ve Türkiye'de dağcılık için Mersin bölgesinin en elverişli yerlerden birisinin olduğunu belirtti. Etkinliklerine katılmak isteyen yeni sporculara her zaman kapılarının açık olduğunu ifade eden Uğur, “Yeni başlayacak olan, daha önce eğitim almaya zaman ayıramamış olan ve Mersin'de yaşayan adaylarımıza önümüzdeki aylarda yaz koşullarına uygun eğitimlerimiz verilecektir. Dağcılık sporu ile uğraşan bütün sporcuların geçmişinde doğa yürüyüşü (treking) vardır. Doğayı tanımak, Mersin'i keşfetmek, aynı zamanda yeni dostluklar kurabilmek için Mersin'de bulunan doğayı ve dağcılığı seven 7’den 70’e tüm Mersinlileri her hafta sonu Mersin Dağcılık ve Toros Dağcılık Kulüplerinin düzenlediği doğa yürüyüşlerine katılmalarını tavsiye ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER