Kayaalp'ten Gençlere Doping Uyarısı

Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Spor Genel Müdürlüğü’nün "Dopingle Mücadele Bilinçlendirme Eğitimi ve Etkinliği" projesi kapsamında Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mersin Sporcu Eğitim Merkezi’ne kayıtlı güreş sporcularına doping eğitimi verdi.

Kayaalp'ten Gençlere Doping Uyarısı

 Milli güreşçi Kayaalp, eğitim öncesinde Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salman Malkoç’u da makamında ziyaret etti. Böylesine anlamlı bir projeye destek vermek için Mersin’e gelmesi dolayısıyla Rıza Kayaalp’e teşekkür eden İl Müdürü Malkoç, Sporcu Eğitim Merkezi’ndeki sporcuların her türlü sorunuyla yakından ilgilendiğini belirtti. Hedeflerinin önümüzdeki yıl Mersin Sporcu Eğitim Merkezi’ni Türkiye genelinde sayılı eğitim merkezleri arasına katmak olduğunu ifade eden Malkoç, “Sporcularımızın beslenmesinden kaldıkları ortama, sosyal faaliyetlerden antrenmanlarına kadar her türlü olanakları İl Müdürlüğü olarak sağlıyoruz” dedi.

Ziyaretin ardından küçük güreşçilerle bir araya gelen Kayaalp, dopingin zararları ve kazandığı başarıların hikayesini anlattı. Çocukların doping konusunda daha iyi bilinçlenmeleri için mücadele ettiklerini vurgulayan Kayaalp, “Hepimizin hayallerinde şampiyon olmak vardır. En büyük hedefimiz de olimpiyat şampiyonu olabilmek. Ancak, bu uğurda yanlış yollara sapmamanız ve bu maddeyi kullanmamanız gerekir. Doping kullanımından sonra bir anda ortaya çıkmasa da zamanla kanser, kalp krizi gibi hastalıklar ortaya çıkıyor. Bu zararlı yönlerinden dolayı daha iyi, huzurlu, mutlu, sağlıklı bir gelecek için sadece spor yapalım. Yaptığımız sporla ve çalışmalarla başarıyı elde edelim. Biz başarılı sporcular olarak bugüne kadar bu yoldan gittik. Sizlere de bu yolu tavsiye ediyoruz ki, daha huzurlu ve sağlıklı bir yaşamınız olabilsin” diye konuştu.

Güreşe başladığında 3-4 yıl boyunca hiç madalya almadığını, ancak mücadeleyi bırakmadan çalışmalarına çok ağırlık verdiğini anlatan Kayaalp, “Bunun sonucu olarak da bugüne kadar Avrupa ve dünyada toplam 23 madalya sahibi oldum. Benim için en gurur verici olan ise İstiklal Marşımız eşliğinde bayrağımızı dalgalandırmak olmuştur” ifadelerini kullandı.

Çocuklarla madalya alamadığı dönemde neler hissettiğini de paylaşan Rıza Kayaalp, azimle daha çok çalışarak hedefine ulaştığını dile getirerek, şunları söyledi: “O dönemlerde kendime ‘ne yapmam lazım ki başarıyı elde edebileyim’ sorusunu sordum ve ‘daha çok çalışmalıyım, daha iyi hazırlanmalıyım’ dedim. Bunun sonucunda hedefime ulaşmayı başardım. O yüzden hedefi iyi koymak, biraz ısrarcı olmak ve var olan gücümüzü en doğru şekilde kullanmamız lazım. Bugüne kadar hep çalışarak buralara geldim. Hiçbir zaman yanlış şeyler düşünmedim. Vücuduma kimyasal bir madde sokmak istemedim. Arkamdan da çok konuşuldu biliyorum, başarılı bir sporcunun arkasından konuşulur. Ben kendimden eminim yılda 5-6 kez doping testine girip çıkarım. Eğer o maddeyi kullanmış olsam şimdiye kadar çoktan ortaya çıkardı. Ben o doping denen maddeyi aldıysam Allah bana bir daha şampiyonluğu nasip etmesin. Her şeyi bir kenara bırakalım bu maddelerle bir yerlere gelmek başlı başına rakiplerine, sana inananlara, milli takımına, federasyonuna saygısızlık ve haksızlıktır. Sizin gibi genç yeteneklere doping maddesi içeren her şeyden uzak durmanızı tavsiye ediyorum.”

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER