İmam Hatip Spor Oyunları Başlıyor

Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülen Mersin İmam Hatip Liseleri Geleneksel ve Modern Spor Oyunları Projesi Açılış Programı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.

İmam Hatip Spor Oyunları Başlıyor

Mersin Milletvekili Hacı Özkan'ın, İl Müftüsü Şaban Kondi'nin, ilçe müftülerinin, ilçe milli eğitim müdürlerinin, sivil toplum örgütleri başkanlarının ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra İstiklal Marşı'nın okunduğu programda açılış konuşmasını Mersingünü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı ve Ata Sporları Konfederasyonu Genel Sekreteri Ahmet Nas yaptı. Amaçlarının sporda önce ahlak ve maneviyat düsturuyla ahdine, akdine ve sözüne sadık, özü sözü bir sporcu nesiller olduğunu kaydeden Nas, 27 antrenörle,17 farklı branşta Mersin ve ülke sporuna hizmet ettiklerini söyledi.

 

Proje kapsamında yapılacak spor oyunlarına Mersin genelinde bulunan tüm imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin katılabileceğini ifade eden Nas, öğrencilerin oyunlar için www.mersingucu.org adresi üzerinden ve okullara başvuru yapabileceklerini söyledi.

Ahmet Nas’tan sonra kürsüye gelen Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, kendisinin de bir güreşçi olduğunu ifade ederek spor faaliyetlerinin önemine değindi. Salonda bulunan imam hatip lisesi öğrencilerine nasihatlerde bulunan il müftüsü Kondi, gençlerin spor faaliyetlerinde bulunması gerektiğini söyledi.

 

Programda söz alan Mersin Milletvekili Hacı Özkan, spor faaliyetlerinin önemine değindi ve yaptığı projeler ve spor faaliyetleri nedeniyle Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün örnek oluşturduğunu ifade etti. Başarılı çalışmalarından dolayı Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas’a ve kulüp yöneticilerine teşekkür eden Mersin Milletvekili Hacı Özkan, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Konuşmalardan sonra Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü’nün sponsoru olan Altınkupa Okulları’na, birçok branşta Türkiye çapında derece yapan kulüp sporcularına ve kulüp antrenörlerine plaketlerin verildiği program, Milletvekili Hacı Özkan için hazırlanan formanın kendisine verilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER