Fenerbahçe'ye UEFA'dan kötü haber!

Fenerbahçe Kulübü, sahte biletle stada girmek isteyen taraftarlar nedeniyle UEFA Disiplin Kuruluna sevk edildi...

Fenerbahçe'ye UEFA'dan kötü haber!

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Avrupa Ligi'nde Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla deplasmanda oynadığı maçta taraftarlarının sahte biletle maça girme teşebbüsü nedeniyle, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, kulübün, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

''Kulübümüz, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda deplasmanda oynadığımız Viktoria Plzen maçında, belli bir taraftar grubu tarafından gerçekleştirilen sahte biletle maça girme teşebbüsü nedeniyle, disiplin talimatının 42. maddesi uyarınca UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir. Karşılaşma öncesinde belli bir taraftar grubunun maça sahte biletle girme teşebbüsünde bulunacağı yönünde gelen istihbarat üzerine, kulübümüz yetkilileri, Viktoria Plzen Kulübü ve UEFA güvenlik görevlileriyle bu konu üzerinde gerekli istişarelerde bulunmuşlardır.''

Açıklamada, stada girmek isteyen taraftarların Çek Cumhuriyeti güvenlik güçleri ve UEFA görevlileri tarafından engellendiği belirtilerek, ''UEFA'dan kulübümüze gelen sevk yazısında da 'Fenerbahçe Kulübü güvenlik organizasyonu çerçevesinde azami gayret göstermiştir' şeklinde ifade yer almıştır. Ancak teşebbüs aşamasında kalan bu eylem dolayısıyla UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu gönderdiği bir yazıyla kulübümüzü disiplin kuruluna sevk etmiştir. Sevk ile ilgili savunmamızı UEFA'ya ilettiğimizi belirtir; konunun, en geç 19 Nisan 2013 Cuma gününe kadar karara bağlanması beklendiğini kamuoyunun bilgisine önemle sunarız'' denildi.

Öte yandan, UEFA'nın, Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdiği raporda şu ifadelere yer verildi:

''Stadyum dışında sahte biletli/biletsiz Fenerbahçe taraftarları stadyuma girmeye çalıştı; sayıları yaklaşık 150'ydi. Bu olay devre arasında yaşanmıştır. Stadyumdaki Fenerbahçeli taraftarlar kapıyı açmaya çalıştı. Polis ve güvenlik görevlileri bu girişimi engelledi, kısa bir müdahalenin ardından durum kontrol altına alındı. Polis ve güvenlik görevlileri, iyi bir işbirliğiyle durumu dikkatle yakından izledi. Bu gelişme maçın sorunsuz bir şekilde seyretmesini etkilemedi.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER