Demirören'e veto

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Yıldırım Demirören'in Futbol Federasyonu Başkan adaylığını değerlendirirken, "Tartışmalı bir başkana oy vermem" dedi.

Demirören'e veto

Bursa'da yerel bir televizyondaki spor programına katılan Yazıcı, 58'inci maddeyi ve Yıldırım Demirören'in adaylığını değerlendirerek, "Kulüpler Birliği olarak ilk önce Mehmet Ali Aydınlar'ın devam etmesi yönünde karar aldık. Sonuçta işi biliyor ve bunu onun temizlemesi gerektiğinde birleşip sıcak baktık. Tam o sırada Şenes Erzik ismi geçti. Tabi bu durumda planlar da değişti. UEFA ilişkileri için tartışmasız avantajdı. Ama son dakikada o da başkanlığı kabul edemeyeceğini açıklayınca arkasından bizim toplanıp yeni bir isim hakkında konuşmamız gerekirdi" diye konuştu.

"HENÜZ KİME OY VERECEĞİMİZE KARAR VERMEDİK"

Yıldırım Demirören'in kulübünün isminin şike iddianamesinde geçtiğini hatırlatan Yazıcı, "Buraya gelecek başkanın tarafsız olması, herkese eşit mesafede olması lazım. Nasıl olacak bu iş? Nasıl güven verecek? Federasyona en çok yüklenenlerden birisi de Demirören'dir. 'Ben, tartışmalı bir başkana oy vermem' dedim. Demirören, 'Gerekirse 3 sene Avrupa'ya gitmeyiz' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kaos devam edecek. Birçok aday var. Böyle bir seçimde tek aday beklenir. Ancak biz henüz kime oy vereceğimize karar vermedik" diye konuştu.


"ŞAİBESİZ ŞAMPİYON OLDUK"
Yazıcı, şaibesiz bir şekilde şampiyon olduklarını iddia ederek, "Bursa'da herkes göğsünü gererek dolaşıyor. Bursaspor'un adı bu olaylara birazcık dokunsaydı bizi infaz etmişlerdi. En ufak şaibeye bulaşmadan bu başarıyı elde ettik. Demirören başkan olursa Bursaspor'a ne yapabilir ki, Bursaspor'un haklarını her platformda savunur ve yedirmeyiz" şeklinde konuştu.

Yazıcı, bir soru üzerine, gerekirse Kulüpler Birliği'nden ayrılabileceklerini, ancak bunu söylemek için çok erken olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER