Bülent Ünder'den şok sözler

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder: "Pino ile bir daha birlikte olmayacağız. Galatasaray takımında futbolcu vurdum duymaz olmamalı"

Bülent Ünder'den şok sözler

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 yenerek, şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli aşmayı başardı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş, şampiyonluk yarışının kızıştığı bir dönemde kendileri için çok zor bir maçı kazandıklarını söyledi. Güneş, "Karşımızda diri, agresif, bizi oynatmamaya çalışan bir Galatasaray vardı. Bu akşam seyircinin olmamasından kötü etkilenmediler. Rakibimize 3 puan da verebilirdik. Maçın sonunda yorulmaları lehimize oldu. Bunu iyi kullandık. Bütününe baktığımızda bizim için çok zor bir maç oldu" dedi.

Tecrübeli teknik adam, biraz stres ve baskıyla birlikte karakteristik özellikleri olan coşkulu ve tempolu oyunu ortaya koyamadıklarını ifade ederek, "Bütün oyuncularımız iyi niyetle çalıştılar. Biz daha çok pozisyon bulup, rakibe daha az pozisyon vermeliyiz. Galatasaray'a bu kadar pozisyon vermemiz takım için sıkıntı. Bu oyun şeklimizle 3 puan sevindirici" diye konuştu.

Güneş, seyircisiz oynama cezasıyla ilgili eleştirilerde de bulunarak, "Bunun milyonları etkilenmemesi lazım. Bu akşam Trabzonspor taraftarı da buraya gelemedi. Hata yapana cezasını ağır vermeli. Bunlar hiç konuşulmuyor. Kaçan bir gol, Arda'nın sorunu çok konuşuluyor. Bugün iyi oynamadık, eksik oynadık. Seyirciyle çok daha güzel bir futbol olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş, artık basına açıklama yapmamasıyla ilgili olarak, "Ben işimi yapıyorum, bunda bir sıkıntı yok. Ama bunu biraz değişik kullanınca sorun çıkıyor. Konuşmalarımın altında bir şeyler aranıyor. Kulüp organizasyonunu iyi yapıyor, ancak bir oyuncu hatasıyla o kulüp darmadağın oluyor. Bunu aşmamız lazım. 10 konuya değinince, 8 tanesi doğru olup 2'sinde hata olursa bunun üzerinden açık arayıp spekülasyon yapılıp gündem yaratılmaya çalışıyor. Bundan uzak kalıp, mümkün olduğunca saha içinde kalmaya çalışıyorum. Susacağım ama işimi yapacağım" açıklamasında bulundu.


Futbolun iniş çıkışları olan bir oyun olduğunu söyleyen Güneş, "İyi, ya da kötü oynayabilirsiniz. Olayın bütününe bakmalısınız. İki takım da yarışıyor. Bundan sonra da 9-10 puan kaybedilebilir. Hiçbir garantisi yok bunun. Olayın bütününe, sadece bu yıla da değil, uzun yıllara bakmak lazım. Biz Trabzonspor olarak geçen yıldan bu yana iyi şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Biz baskıdan dolayı futbolumuzun altında oynuyoruz. Her maçı ayrı ayrı görüyorum. Geçen sene bu puan yapılmadı. Keşke Galatasaray, Beşiktaş, Kayserispor ve Gaziantepspor da bu yarışta olsaydı. Böyle daha iyi olabilirdi" ifadelerini kullandı.

Kaleci Tolga'ya şüpheyle bakmadıklarını anlatan Güneş, "Kendisi inandığımız bir kaleci, aksi takdirde kadroda olmazdı. İşini de iyi yapıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzonspor'un galibiyet golünü kaydeden Burak Yılmaz, zor maçtan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "Bugün çok iyi oynamadık ancak kazanmayı başardık. Artık kalan maçlarımızda iyi futboldan ziyade 3 puan önemli. Üzerimizde biraz stres var, bu da belki futbolumu engelliyor. Kalan 6 maçımızı da kazanıp şampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Bordo-mavili takımın kalecisi Tolgan Zengin de önemli bir galibiyet aldıklarını, kalan maçları kazanarak şampiyon olmak istediklerini ifade etti.

 

 

 

BÜLENT ÜNDER: "İYİ MÜCADELE ETTİK, OYUNUN GENELİNDE KONTROLÜ ELİMİZDE TUTTUK"

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder ise, maçın başında Yekta'nın sakatlanmasının stratejilerinde değişikliğe neden olduğunu ancak onun yerine giren Mustafa Sarp'ın da iyi mücadele ettiğini aktarırken, oyunun genelinde kontrolü ellerinde tuttuklarını belirtti. Trabzonspor'un etkili olduğu noktaları kapatmayı başardıklarını kaydeden Ünder, "Oyunda topa sahip olma oranının zannediyorum büyük bölümü bizden yanaydı. Maçı kazanmak için gereken her şeyi eksiklerimize rağmen yaptık. Takımım bir kişi hariç olağan üstü mücadele gösterdi. Şans Trabzonspor'dan yanaydı. Maçı bırakmadılar ve iddialarını sürdürmek için büyük bir çaba sarf ettiler. Futbol tuhaf bir oyun. Bir ayrıntıyı kaçırınca sonuç başka yere gidiyor. Golü yemeden 2 dakika önce kaleciyle burun buruna kaldık. Orada Pino pasını Arda'ya gönderme yönünde kullansaydı farklı olabilirdi. Uzun zamandır bu kadar iyi mücadele eden bir Galatasaray görmemiştim. Hafta içinde çalışmalarımızın sonucunu aldık gibi görüyorum. Böyle devam edersek, daha iyi yerlere geliriz. Böyle maçlarda 10 kişi kalmak önemli. Maçı kazanma fırsatı bize geldi ama kullanmadık. Trabzonspor ise kullandı. Fırsatlar gelir, ya kullanırsınız, ya da rakibe hediye edersiniz. Maç boyunca 1 kez ceza sahası içinde 18'e girdiler ve gol oldu" diye konuştu.


"PİNO İLE BİRLİKTE OLMAYACAĞIZ"


Bülent Ünder, "Bir kişi hariç oycularımın mücadelesinden memnunum" diyerek bu oyuncunun da Pino olduğunu söyledi. Ünder, "Pino'nun mücadelesinden memnun değilim. Nedenini ben de anlamadım. Pino ile bir daha birlikte olmayacağız. Galatasaray takımında futbolcu vurdum duymaz olmamalı. Arkadaşlarına saygısı olmalı. Kendisine idari direktörümüz bu kararı iletecektir. Sezon sonuna kadar birlikte olmayacağımızı söyleyebilirim" dedi.

Ünder, Pino ile ilgili kararının bugünkü oyunuyla mı ilgili olduğunun sorulması üzerine ise, ''Genel olarak... Bu akşamki tuz biber ekti üstüne" yanıtını verdi.

Bülent Ünder, kalan haftalar için genç oyunculara şans vermesinin beklendiği ama bunun olmadığı şeklindeki bir soruya, şu cevabı verdi:
"A2'den bu takımda oynayacak oyuncu var da, ben mi oynatmıyorum? Bahsettiğiniz oyunculardan Zapata bugün hiç hata yapmadı. Ayhan sahanın en çok koşan isimlerinden biriydi. Gökhan Zan da başarılı bir performans ortaya koydu. Ben bugün bütün futbolcularımdan memnunum. Şu an geleceğe dönük bir plan yok ki. Şu anda ben mevcut olan kadroda performansını yükselteceğim oyuncularla birlikte olmak zorundayım. Kimin gidip, kimin kalacağının kararını belki ben vermeyeceğim. Bana sorarlarsa veririm yanıtımı."

Ünder, Arda Turan'ın sezon sonunda Avrupa'ya transfer olacağı haberleriyle ilgili görüşünün sorulması üzerine, "Şu anda o konuda fazla bilgi sahibi değilim. Eğer Arda bana danışırsa, kendisine ne yapması konusunda bilgi veririm. Şu anda yapması gereken bir işi var. Sezon sonuna kadar Galatsaray'da ve bugün olduğu gibi mücadele etmeye devam edecek" dedi.

Sezon sonunda Arda'ya bir teklif olması halinde bu konuyu yönetimin görüşeceğini ve alınacak kararın da idari olacağını belirten Bülent Ünder, "Görüşümü sezon sonunda takımın teknik direktörü değilken verebilirim. Şu anda takım kaptanına yakışır şekilde Arda'nın mücadele ettiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Bülent Ünder, cezası nedeniyle forma giyemeyen Baros'un eksikliğini hissedip hissetmedikleriyle ilgili olarak, ''Baros olsaydı farklı olurdu. Belki sistem de değişirdi" diye konuştu.

Üzerlerinde baskı olduğunu anlatan Ünder, "Galatasaray'da hep baskı vardır. Gerçekten şu anda baskı altındayım diyebilirim. Biz yukarılarda alışıktık bu baskıya, aşağılarda alışkın değiliz. Kendimizi bu baskıdan kurtaracağız" açıklamasında bulundu.

Galatasaray'ın ligin düşme hattına yaklaştığının hatırlatılması ve düşme tehlikesi görüp görmediği sorusu üzerine, "Futbolda ne olacağı belli olmaz ama böyle bir şey beklentisi içinde değilim. Karanlığın sonu, aydınlığa en yakın zamandır. Biz o aydınlığı görmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.
Ünder, Galatasaray'da önemli isimler olarak yapılan transferlerin takıma katkı sağlayamaması konusu için ise, "Transferler iyi niyetle yapılmıştır mutlaka ama ilk 8 hafta Rijkaard, sonra Hagi, ardın da ben geldim. Bazı şeyleri oturtmak kolay değil. İstikrarı sağlayacak bir çalıştırıcı ile devam edilseydi, böyle olacağını zannetmiyorum. Hocaların kendi yapısına uygun transferlerine yönetimin evet demesi, ortaya karmaşa çıkarıyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, Trabzonspor maçının ilk dakikasında sakatlanan Yekta'nın sağ ayak bileği bağlarında kopma olduğu ve sezonu kapattığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER