'Aslı Çakır Alptekin dopingli çıktı' iddiası

Londra 2012 Olimpiyatları'nda 1500 metrede birinci olarak Türkiye'ye tarihinde ilk kez atletizmde olimpiyat altın madalyası kazandıran Aslı Çakır Alptekin, ömür boyu men cezası ile karşı karşıya...

'Aslı Çakır Alptekin dopingli çıktı' iddiası

Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) Uluslararası Atletizim Federasyonu 'na (IAAF) bir yazı göndererek 8 atlette doping maddesine rastlandığını bildirdi.

Bu atletlerden biri de altın madalya kazandığımız Aslı Çakır Alpetekin.. IAAF, durumu Türkiye Atletizm Federasyonuna bildirdi.

BU İKİNCİ CEZASI OLACAK

Aslı, 2004'te Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası sonrasında da dopingli çıkmış ve 2 yıl men cezası lamıştı. Aslı yine suçlu bulunrusa bu kez  boyu men cezası alabilecek.

Ayrıca olimpiyat madalyası geri alınacak ve ikinci olan Gamze Bulut'a verilecek..

8 İSİM VAR

Türkiye'ye gönderilen yazıda, 8 isim arasında Aslı'dan başka en son Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engellide Nevin Yanıt ve 3 bin metre engellide Avrupa Şampiyonu Gülcan Mıngır'ın da olduğu öne sürüldü.

HİÇ YARIŞ KOŞMADI

Lonra'da Çakır'ın altın madalya kazandığı 1500 metre yarışında 10. olan İngiliz atlet Lisa Dobriskey, 'Bu yarış asla normal koşullarda koşulmad' diyerek Aslı'nın soping yaptığını ima etmişti.

Çakır, altın madalya kazandıktan sonra hiç bir yarışa katılmadı. O günden bugüne tek etkinliği anrenörü ile evlenmek olmuştu. Çakır'ın nikahını da Başbakan Erdoğan kıymıştı.

SÜREYYA AYHAN İLE BENZERLİK

2003'te dünya ikincisi olan atlet Süreyya Ayhan da anternönü Yücel Kop ile evlenmişti.

2004 Atina Olimpiyatları öncesi WADA, Ayhan'a doping testi yapmak istemiş, eşi Kop bunua izin vermemişti. Bu gelişme üzerine Süreyya Ayhan 2 yıl men cezası almıştı. 2008 Pekin'de de kanında yasaklı madde bulunan Süreyya Ayhan ömür boyu men cezası almıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER