SİYONİST ALGIYA KARŞI MÜSLÜMAN TAVRI

Ölüm, bizi öldüremez.

SİYONİST ALGIYA KARŞI MÜSLÜMAN TAVRI

İsrail'den ve İsrail yanlısı medya ve iletişim kanallarından yapılan açıklama ve haberlerin neredeyse tümü manipülasyon amaçlı;

Yani belli bir algıyı yönetmek amacıyla özellikle yapılıyor.

Amaç dikkatleri dağıtmak, zihinleri bulandırmak, direnişi kırmak ve parçalamak; amaç kamuoyu oluşturmak...

Dünya devletlerini ve uluslararası teşkilatları kendi yanlarında gösterip bir yandan kamuoyu oluşturmaya, diğer yandan Müslümanların moralini bozmaya çalışıyorlar...

İsrail ve İsrail yanlısı hiç bir haber sitesinde, hiçbir Twitter, Facebook, Instagram ya da diğer herhangi bir sosyal medya paylaşımında Yahudileri ve İsrail devletini hakir düşüren, zayıf gösteren, acizliğini ortaya koyan bir resim, fotoğraf ya da mesaj göremezsiniz.

Dünyanın en iyi ve en güçlü iletişim araçları onların elinde olduğu halde, Yahudiler dünyanın en etkili medyasına sahip oldukları halde ve dünya medyasının büyük çoğunluğuna hükmettikleri halde, hiç bir haber ve paylaşımlarında bu tür bir resim, fotoğraf ya da mesaj göremezsiniz.

Oysa onlar da vuruluyor, onlar da ölüyor

Ama bunu göstermiyorlar. Bunu bilerek ve isteyerek; bilinçli ve şuurlu bir şekilde yapıyorlar.

Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimizin umutlarını tüketmek, dirençlerini kırmak, morallerini bozmak için bu taktiği özellikle uyguluyorlar.

O yüzden, bizler de paylaşımlarınızda dikkatli olmalıyız!

Filistinli kardeşlerimizi zayıf düşürecek, onları hakir gösterecek, umutlarını tüketecek, morallerini bozacak,  direnişlerini kıracak resim, fotoğraf ve mesaj paylaşmaktan şiddetle kaçınmalıyız.

Zira bu hem onların morallerini bozar, dirençlerini yıkar, umutlarını tüketir hem de belli bir süre sonra, beynimiz bu resim ve haberlere alışmaya, hatta daha da ötesi beynimiz bu şiddeti normal karşılamaya başlar; yani sıradanlaştırır ve normalleştirir.

Dünya devletleri ve liderleri, uluslararası medya kuruluşları ve uluslararası sivil toplum örgütleri zaten bütün bunları biliyor, durumdan haberdar; kimin haklı kimin haksız olduğunu, kimin ezip kimin ezildiğinden bizden daha iyi biliyor…

Yapmamız gereken; dünya liderlerinin, uluslararası medya kuruluşları ve uluslararası sivil toplum örgütlerinin sosyal medya hesaplarını abluka altına almak, iş yapamaz hale getirmek, uykularını kaçırmak, evde ve işte huzurlarını bozmak, onları iş yapamaz hale getirmek; böylece onları Filistinli kardeşlerimiz lehine açıklama yapmaya ve karar almaya zorlamak ve harekete geçirmek olmalı.

Yapmamız gereken bu tür haber ve paylaşımlardaki yalanları ortaya dökmek, algı ve manipülasyonu deşifre etmek, zulmü belgelemek, İsrail ordusunun korkaklığını, acizliğini ve orantısız güç kullanımını gözler önüne sermek olmalıdır.

Yapmamız gereken daha bütüncül, daha derli toplu, daha şuurlu hareket etmek; etkileşim sayısını artırmak, sesimizi daha gür ve etkili bir şekilde dünyaya duyurmak olmalı…

Gücümüzü ve kuvvetimizi birleştirmeliyiz; parçalı ve dağınık olmamalıyız. Bireysel değil, toplu hareket etmeliyiz. Mesajlarımızı hep birden, aynı anda ve aynı yöne doğru, aynı hedefe ve aynı amaçla, aynı şevk ve inançla göndermeliyiz. Ve paylaşımlarımızı da bu doğrultuda yapmalıyız.

Hem, Rabbimizin; Ali İmran suresi 103. ayetteki “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı yapışın; bölünüp parçalanmayın…” emrini ve Enfal suresi 46. ayetteki “…birbirinizle çekişmeyin, sonra içinize korku düşer ve kuvvetiniz elden gider. Bir de sabırlı olun. Çünkü Allah, sabredenlerle beraberdir." buyruğunu unutmamalıyız.

Ve Peygamber efendimizin (s.a.v.) " Allah'ın yardımı cemaatle (toplulukla) beraberdir." (Ebû Davûd, Salat, 46)  hadisini kulaklarımıza küpe yapmalıyız.

Kısacası, paylaşımlarımız tabiri yerindeyse hedefi tam on ikiden vuracak şekilde yapalı; mesajlarımızı, düşman savunmasını yaracak, parçalayıp yerle bir edecek bir güç, kuvvet ve birliktelikle göndermeliyiz.

Böylece boşa kürek çekmemiş, hedefe daha hızlı ve güçlü varmış oluruz.

Orada canıyla ve malıyla mücadele eden, direnen birçok Filistinli kardeşlerimiz bu beklentide; özellikle Türkiye ve diğer Müslüman devletlerde yaşayan kardeşlerinin moral ve destek mesajlarına ihtiyaçları var; o yüzden köstek değil destek olmalıyız, paylaşımlarımızda çok ama çok dikkatli olmalıyız.

Tavrımız da paylaşımlarımız da İslam’ca ve Müslümanca olmalıdır.

Duygularımızın ve hislerimizin kölesi değil; İslam'ın, İslam Peygamberinin, İslam âlimlerinin ve büyüklerinin iz sürücüleri olmalıyız.

Ben böyle görüyor böyle inanıyorum…

Aksi takdirde kaş yapayım derken göz çıkarmış oluruz;

Filistinli kardeşlerimize destek olalım derken istemeden İsrail'e destek olmuş, İsrail'in algısına alet olmuş oluruz...

O yüzden yapacağımız alıntıları; hangi kanaldan, hangi internet sitesinden, hangi web sayfasından, hangi haber platformundan yaptığımıza dikkat etmeli, en az on kere hatta yüz kere okuyup sonra paylaşmalıyız.

Sözüm herhangi bir kardeşimizin, abimizin paylaşımına ya da açıklamasına yönelik, ona bir cevap mahiyetinde değil, bilakis son günlerde sosyal medyada Müslümanların yaptığı genel paylaşımların tümüne yöneliktir.

Lütfen kimse üzerine alınmasın!

Burada hiç kimseyi, grubu ya da cemaati itham etmiyorum.

Tüm kardeşlerimizin samimiyetine inanıyor ve güveniyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Selam ve dua ile.

Allah'a emanet olun

Mücahit KUMANDAVEREN

16.05.2021/ Tatvan

YORUM EKLE