Taş Attı 22 Bini Kaptı

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşanan hırsızlık olayı akıllara durgunluk verdi. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, yolda ilerleyen araca taş atarak sürücünün aşağı inmesini sağlayan hırsızlar, aracın torpido gözünde bulunan 22 Bin TL'yi alarak kayıplara karıştı.

Taş Attı 22 Bini Kaptı

Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, yolda ilerleyen araca taş atarak sürücünün aşağı inmesini sağlayan hırsızlar, aracın torpido gözünde bulunan 22 Bin TL'yi alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti; Silifke'de bobinaj işiyle uğraşan İbrahim Faydalı Saray Mahallesi Menderes Caddesi'ndeki bir banka şubesinden 22 Bin TL para çektikten sonra 33 KFP 09 plakalı aracına bindi. Bankadan henüz 250 metre uzaklaşmışken aracına taş atıldığını fark eden Faydalı, ne olduğunu anlamak için arabasını park edip dışarı çıktı. Sonradan taşı attığı belirlenen bir genç Faydalı'nın yanına yaklaşıp taşı atan kişiyi gördüğünü belirterek sürücüyü farklı tarafa yönlendirdi. Bu sırada diğer bir kişi de aracın torpido gözündeki içinde para olan çantayı alarak kaçtı.

Aracına döndüğünde soyulduğunu anlayan İbrahim Faydalı durumu hemen polise haber verirken, olay yerine gelen polis ekipleri araçta ve çevrede incelemelerde bulundu. Bankanın güvenlik kameralarını izleyen polis Faydalı'nın henüz bankada iken bir şahıs tarafından yakından takip edildiğini fark etti. Çevre esnafların güvenlik kamerası kayıtlarını da toplayan ekipler, üç kişinin organize şekilde hırsızlığı gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı. Belirlemelere göre ilk şahıs Faydalı'yı banka içinde iken takibe aldı. Parayı çektikten sonra aracına binen Faydalı, ikinci şahsın taş atmasıyla durup aracından indi.

Bu sırada üçüncü şahıs sürücünün aracı kilitlemesini engellemek için arabanın yanından geçerken kapıyı açtı. Taş atan şahıs yaklaşıp taşı atan kişiyi gördüğü söyleyerek Faydalı'yı oyaladı. Aynı dakikalarda üçüncü şahıs ise arabaya yaklaşıp biraz önce açtığı kapıyı aralayarak torpidoda bulunan para çantasını alıp koşarak uzaklaştı. İbrahim Faydalı olan bitenden habersiz şekilde zanlının yönlendirmesiyle taş atan kişiyi aramaya koyuldu. Şüpheli kimseyi bulamayınca aracına geri dönen Faydalı çantasını koyduğu yerde göremeyince soyulduğunun farkına vardı.
Güvenlik kayıtları üzerinde eşkal belirlemeye çalışan polis, şimdi her yerde üç zanlıyı arıyor.
ESNAF MOBESE İSTİYOR
Olayın gerçekleştiği cadde üzerinde dükkanı bulunan esnaflar ise, ilçenin en işlek caddesinde güpegündüz yaşanan hırsızlık olayından tedirgin olduklarını söyledi. Silifke'ye mutlaka mobese kurulması gerektiğinin altını çizen esnaflar, herkesin kendi dükkanına güvenlik kamerası takmasının etkili bir çözüm olmadığını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER