Televizyon Kanserden Daha Çok Can Sıkıyor

Yumurtalık kanseri tedavisinde, neşesi ve moraliyle başarılı sonuçlar alan Mersinli Pınar Erdemil, “Ah vah etmiyorum. Televizyondaki olumsuz haberler bile, kanserden daha çok canımı sıkıyor” dedi.Mersin’de, kızı Duru Damla’yla yaşayan...

Televizyon Kanserden Daha Çok Can Sıkıyor
Yumurtalık kanseri tedavisinde, neşesi ve moraliyle başarılı sonuçlar alan Mersinli Pınar Erdemil, “Ah vah etmiyorum. Televizyondaki olumsuz haberler bile, kanserden daha çok canımı sıkıyor” dedi.
Mersin’de, kızı Duru Damla’yla yaşayan SGK emeklisi Pınar Erdemil’in yumurtalıklarında, geçen yıl Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan incelemede 25 santimlik kitle tespit edildi. 20 Mart 2015’te yapılan ameliyat sırasında tümör kanayınca operasyon yarım bırakılıp Pınar Erdemil yoğun bakıma alındı. Ertesi gün tamamlanan ameliyatla kitlenin bir bölümü alındı. Patoloji sonucunda Erdemil’in kanser olduğu ortaya çıkarken bu arada kitlenin yeniden büyüdüğü anlaşıldı. Haziran’da ikinci ameliyatın ardından kanserin karaciğere sıçradığı görülünce hekimler kemoterapiye karar verdi. Pınar Erdemil, yakınlarının tavsiyesi üzerine Medical Park Tarsus Hastanesine geldi ve Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata tarafından tedaviye alındı.
HASTALIKLI ZİHNİYET DAHA KÖTÜ
Baştan beri moralini hiç bozmayan, neşesini koruyan Pınar Erdemil’in vücudundaki kitle, 3 kürün sonunda küçüldü. Karaciğerine sıçrayan ise yok oldu. Erdemil’in, önümüzdeki haftalarda son kürü alınacak. Hastalığa meydan okuyan tavrı ve eğlenceli kişiliğiyle diğer hastalara da iyi bir örnek olan Pınar Erdemil, ilk günden beri canını sıkmadığını söyledi. Erdemil, “Hastalığımı öğrenince ah vah etmedim, oturup ağlamadım. Şu anda günlük hayatıma devam ediyorum. Pazara gidiyorum, film izliyorum, müzik dinliyorum” diye konuştu.
Pınar Erdemil, morali için ise ilginç bir kıyaslama yapıyor:
“Kanseri nezle ya da grip gibi görüyorum. Televizyondaki haberler bile kanserden daha çok canımı sıkıyor. Haberlerden görüyorum ki bazı insanların hastalıklı zihniyeti, kanserden çok daha tehlikeli.”
KIZI: "ANNEM BANA MORAL VERDİ"
Pınar Erdemil’in hemşire olan kızı Duru Damla ise daha önce İstanbul’da bir özel hastanede çalıştığını, annesinin hastalığı nedeniyle istifa edip Mersin’e geldiğini söyledi. Durumu öğrendiğinde çok sarsıldığını, özellikle annesi ameliyata girerken çok ağladığını anlatan Duru Damla, “Anneme belli etmemeye çalışıyordum ama çok kötü olmuştum. Fakat annemin pozitif tutumu bana güç verdi. Benim ona moral vermem gerekirken o benim moralimi yükseltti” diyor.
Medical Park Tarsus Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Alper Ata da, Pınar Erdemil’in neşesinin, hedefe yönelik ilaç (akıllı ilaç) kullanılarak devam eden tedaviyi yüzde 100 olumlu etkilediğini belirtti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER