Bordan devrim yaratacak icat

Gün geçmiyor ki,dünya rezervinin yüzde 79'u ülkemizde olan bor madeni, her geçen gün hayatın farklı yönlerine girerek yenilikler açmaya devam ediyor. Bor madeni geçtiğimiz dönemlerde; otomotiv sektörü, savuma sektörü, kozmetik ve enerji sektöründe kendisinden söz ettirirken, bu halkaya bir yenilik daha eklendi.

Bordan devrim yaratacak icat
 Bor madenlerini nanoteknoloji ile işleyerek Ar-Ge çalışmaları yapan, yüzde 100 milli Türk firması olarak bilinen Fhm Nanoteknoloji Akademisi,
bor madenlerinin 'bakterileri öldürmesi ve ölü hücreleri yok etmesi'özelliğinden yola çıkarak, deri üzerinde bulunan ölü derilerin temizlenmesine yönelik Nano Borvit jel teknolojisini geliştirdi. Fhm Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, “Hamamlarda ölü derileri kaldırmak ve temizlemek için yapılan ‘kese yapmak’ dönemi, Nano Borvit jel teknolojisiyle tarihe karışacak. Tamamen jel kullanımıyla ölü deriler temizlenerek ve bakterilerden de temizlenmiş olan cilt daha hijyenik hale gelecek, ayrıca cilt bakımı da yapılmış olacak. Özellikle dünyanın birçok ülkesinde Türk teknolojisi olarak yerini alacak” diye konuştu.
Fhm Nanoteknoloji Akademisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas yaptığı açıklamada, “Tarafımızdan geliştirilen teknolojik jel, sürüldüğünde ölü derileri kaldırmakta ve bakterileri öldürerek hijyen sağlamakta ve derinin daha canlı, daha parlak kalmasını sağlamaktadır. Nano Borvit jel teknolojimizdünyada bor madenleri ile yapılan ilk jel olma özelliğinden dolayı, Almanya’da bulunan Dünya Teknoloji Müzesi’ne konulması için başvuruda bulunacağız, Teknolojimiz eller, ayaklar ve göz hariç tüm vücutta kullanılabilir özelliktedir” dedi. 

Özel ürettikleri 5 ila 50 nanometre büyüklüğündeki bor elmas kristallerinin, bir saç telinin 100 binde 1 oranında olduğuna işaret eden Arvas, bu kristallerin, inört malzeme içermesi nedeniyle dermatolojide derinin daha canlı kalması, cildin hava alması ve daha uzun süre etkisini sürdürmesini sağladığını savundu.Arvas, "bor elmas kristallerinin, güneş ışınlarında bulunan radyasyonun etkisini azalttığını ve cildi radyasyona karşı da koruduğunu" vurguladı.

BİRÇOK OLUMSUZ ETKİ NANO BORVİT TEKNOLOJİSİYLE GİDERİLİYOR!Nano bor elmas kristalleri sayesinde, ciltte yanma, tahriş etme gibi birçok olumsuz etkiyi Nano Borvit teknolojisiyle giderdiklerini belirten Arvas, şöyle devam etti: "Dermatoloji alanında nano borvit teknolojisiyle üretilen %100 Türk ürünlerinin, dünya pazarında ülkemizin tanıtımına ciddi katkılar sağlayacak ve bor madenlerinin önemini ortaya koyacaktır. Nanoteknoloji Akdemisi olarak bor elmas kristallerinden cilt sıkılaştırıcı, güneş ışınlarına karşı cildi koruyucu, kas sıkılaştırıcı gibi çalışmalarımız da Ar-Ge olarak devam etmektedir."dedi.


%100 Yerli Üretim ve Dünyada bor madeninden yapılan ilk temizleme jeli olmasından dolayı, çıktığı günden beri büyük ilgi gören Nano Borvit Temizleme Jeli istediğiniz zaman istediğiniz yerde kullanabilineceği gibi şu an satışı sadece kısa süreliğine tanıtım amaçlı; www.borvitresmi.com sitesinden yapılıyor.
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER