PROF. DR. SELÇUK GÜVEN

Zengin olmak istiyorum.. Çevremde gördüklerimden ve son zamanlarda kendi yaşadıklarımdan anlıyorum ki; en önemli zenginlik sağlık zenginliğidir. Zenginlik, sadece sınırsız mülk sahibi olmak değildir.. Ben sağlık zengini olmak istiyorum.

Sabaha kadar rahat uyuyabiliyorsan, rahat nefes alabiliyorsan, kırlarda eşinle, torunlarınla çiçekleri koklayabiliyorsan zenginsin demektir. Bunlar da sağlıklı olabilmeye bağlı yapılan şeylerdir. Yağmur altında sırılsıklam ıslanabilmek, yağmur sonrası açan güneşle birlikte, toprak kokusunu koklayabiliyorsan ve sevdiklerinin belinden tutup döndürerek sevinç çığlıkları atabiliyorsan sağlıklısın demektir. Yani sağlık zenginisin demektir.

Keşkelerden uzak durabiliyorsanız, başınızda hayat arkadaşınız duruyorsa, hiç kaybetmeyeceğiniz bir zenginliğe sahipsiniz demektir.
Bu tür zenginliklerinizi rabbim eksiltmesin inşallah.

İnsanın başka şeylere ulaşmasını sağlayan kaynak zenginliktir. Paran varsa ev alabilirsin. Sevgin varsa sevdiklerine ulaşabilirsin. Sağlığın yerinde ise vücudunu hareket ettirerek istediğin kişilerin yanına ulaşabilirsin.

Gerçek zenginlik bir gönül işidir. Mutlusunuz, gönlünüz huzur doluysa siz dünyanın en zenginisiniz. 500 milyar liraya kim iki gözünü de satmak ister? 4 ay içinde öleceğini bilen ve çok parası olan bir adam, 5 yıl yaşayacağı garanti edilse bütün servetini vermez mi?.

6 ay önce midem de bir rahatsızlık oldu. Yeğenim Dr. Abdurrahman Sevgili ilaç yazdı. İyileşme uzun sürdü. Yine de midemde bir durum var mıdır, geçici midir sorularının cevabını almak için Adana Şehir Hastanesine gittik. Oğlum ve elimi hiç bırakmayan eşimle iki aya yakın hastanede incelendim.

Mide için endoskopi yapılacak. Röntgenler, EKG, ultrason derken böbrek problemiyle karşılaştık. Nükler Tıp görüntülemesi sonucu sağ böbreğimde tümör tespit edildi.

Adana Şehir Hastanesi bir ilçe kadar geniş ve donanımlı. Ama çok kalabalık. Binanın içinde sokakları bile var. Rahatsızlığı fazla olanı arabalarla taşıyan görevliler de var.

Biz istedik ki, daha sakin ve tanıdık bir doktora ameliyat olalım. Özellikle eşim bu konunun üzerine durdu. Hani derler ya, gökte ararken yerde buldum. Prof. Dr. Ali Mert kuzenimiz ve Dr. Mühittin Güçlü kardeşimiz aracılığı ve tavsiyesi ile aradığımız doktoru bulduk. İyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş derler ya.. Prof. Dr. Selçuk Güven benim ayağıma geldi.

Selçuk Güven Anamurlu. Rahmetli Nevzat Güven’in oğlu. Konya Meram Anadolu Lisesi mezunu. Mezun olduğu yıl ben de Konya’da dershanede öğretmenim. Selçuk Güven de bizim öğrencimiz. Beni herkese Anamurlu yakınımız ve hocam diye tanıttı.

Adana Şehir Hastanesi görüntülerini inceledi ve sağ böbreğimde yapışık bir şekilde ben de varım diye zararlı parçayı ameliyatla aldı. Bana da dedi ki; sende herhangi bir hastalık kalmadı doğru evine git. 3 ay sonra kontrole gel dedi. Selçuk Güven Üroloji profesörü. Rabbim kendisinden razı olsun, tüm telefon ve mesajlarımıza anında cevap veriyor/verdi. Kendisiyle görüştük, Kurban Bayramı sonu kısmet olursa kontrolümüz var. Üroloji profesörü Selçuk Güven’i Tanımayanların/bilmeyenlerin bilmesini/tanımasını istedim.

Nice insanlar vardır ki, servet içinde yüzüyorlar, ama mutsuzlar. En büyük zenginlik, sağlık, huzur ve mutluluktur. Sağlıklı olanlar çok çok zengin demektir. Herkese sağlık zenginliği dilerim.
Hoş kalın.  Temmuz 2022 Anamur. İsmet Kadıoğlu.

 

YORUM EKLE